:

Szerző: Ady Krisztián

2003. március 13. 10:59

CeBIT: Centrino alapú notebookokat mutatott be a Samsung és az Acer is

[DigiTimes] A hannoveri CeBIT 2003 kiállításon mutatta be a Samsung és az Acer is az Intel Centrino technológiájára, platformjára épülő notebookjait. A Samsung Electronics által bemutatott Sens X10 Centrino-alapú notebook csupán 1,8 kg súlyú és mindössze 23,8 mm vékony.

[DigiTimes] A hannoveri CeBIT 2003 kiállításon mutatta be a Samsung és az Acer is az Intel Centrino technológiájára, platformjára épülő notebookjait. A Samsung Electronics által bemutatott Sens X10 Centrino-alapú notebook csupán 1,8 kg súlyú és mindössze 23,8 mm vékony.

A cég által kifejlesztett modell 14,1"-os TFT LCD-kijelzőjét tartalmazó fedőlap csupán 5,2 mm vékony. Az új notebookban debütál elsőként a kifejezetten ilyen megoldások számára kifejlesztett, különösen vékony kombó optikai meghajtó is, mely csupán 9,5 mm vékony, ezzel is csökkentve a készülék súlyát és vastagságát.

Az új notebookok a rendkívül alacsony energiafogyasztást nyújtó Centrino technológiára épülnek, a hasonló teljesítményű modelleknél akér 38 százalékkal kevesebb energiával is megelégszenek.


Samsung Sens X10 Centrino alapokon

A Samsung X10 három verzióban lesz kapható, melyek a processzor sebességében, a memória és a merevlemez méretében fognak különbözni egymástól. Mindhárom készülék alapfelszereltségei közé tartozik a WLAN vezeték nélküli csatlakozás, a hatcsatornás audió és digitális kimenet, az USB 2.0 és FireWire portok valamint a Memory Stick (MS) kártyahely. Néhány modell ujjlenyomat-azonosító rendszerrel is kapható lesz.

A Samsung mellett az Acer is bemutatta Centrino-alapokra épített megoldását. A TravelMate 800 készülék 2,56 kg súlyú, s mindössze egyetlen inch vékony, 25,4 mm magas. A TravelMate 800 hordozható számítógépben Mobility Radeon 9000 grafikus chip felel a megjelenítésért, melyet 64 MB DDR memória szolgál ki. A rendszert maximum 2 GB-nyi memóriával lehet ellátni, az adatok tárolását 5400-as fordulatszámú merevlemez végzi.


Acer TravelMate 800

Az új notebook 802.11b vagy 802.11a/b (WLAN, WiFi) vezeték nélküli hálózati elérést, valamint Bluetooth szabványt is támogatnak. A biztonságot növelendő az Acer egy speciális SmartCard olvasót is elhelyezett a notebookokban.

A cég szerint a TravelMate 800 kitűnő üzemidővel rendelkezik: a Centrino platformra épített notebook nem kevesebb, mint 8 órán keresztül képes működni egyetlen feltöltéssel. Az Acer speciális hűtési rendszere tovább növelheti az üzemidőt.

Az Acer tájékoztatása szerint a 14,1"-os kijelzővel szerelt TravelMate 800 várható ára körülbelül 1,900 dollár lesz, míg a 15"-os panellel rendelkezőért 2,300 dollárt kell fizetni. Az ár természetesen kontinensenként és országonként is változhat. A cég körülbelül 1,5 millió TravelMate 800 értékesítésére számít idén, ami az összforgalom körülbelül 15 százalékát fogja kitenni.

A TravelMate 800 bemutatása után az Acer hamarosan Centrino alapokra épített Tablet PC-t is piacra szándékozik dobni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.