Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 12. 13:42

Távközlési versenyárak egy napig az eTelnél

Percenként 20 forintért telefonálhatnak bárhová külföldre március 17-én, Írország nemzeti ünnepén az ír tulajdonú eTel Magyarország ügyfelei. A megalapítása óta a távközlési piac felszabadítását szorgalmazó eTel Magyarország ezzel a kísérlettel azt kívánja megmutatni, milyenek lehetnének a hazai versenyárak, ha a korábbi monopol szolgáltatót preferáló hatósági szabályozások nem fékeznék a távközlési verseny kialakulását. Az egynapos tarifa megegyező, vagy hasonló a több európai országban már bevezetett nemzetközi versenyárakkal.

[HWSW] Percenként 20 forintért telefonálhatnak bárhová külföldre március 17-én, Írország nemzeti ünnepén az ír tulajdonú eTel Magyarország ügyfelei. A megalapítása óta a távközlési piac felszabadítását szorgalmazó eTel Magyarország ezzel a kísérlettel azt kívánja megmutatni, milyenek lehetnének a hazai versenyárak, ha a korábbi monopol szolgáltatót preferáló hatósági szabályozások nem fékeznék a távközlési verseny kialakulását. Az egynapos tarifa megegyező, vagy hasonló a több európai országban már bevezetett nemzetközi versenyárakkal.

Lukács Tamás, az eTel Magyarország ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az eTel által felvázolt modell elméleti árakon működik, a gyakorlatban az árak eltérhetnek ettől a versenypiacon is, de mégis lényegesen alacsonyabbak lennének, mint a jelenleg érvényben lévő hívási és kapcsolási díjak. Bár a jelenlegi akció nemzetközi hívásokra vonatkozik, célja az, hogy felhívja a figyelmet a belföldi hívások jelenlegi, Európában példátlanul és kényszerűen magas díjaira.

Az eTel Magyarország jelenleg 800 hazai nagyvállalat -- pénzintézetek, kereskedelmi és termelő vállalatok --, valamint költségvetési szervek hang-, adat- és internetforgalmát bonyolítja. Az eTel-ügyfeleknek Szent Patrik napján minden nemzetközi irányú hívás percenként csak 20 Ft-ba kerül, függetlenül attól, hogy a világ mely pontjára telefonálnak. Kivételt képez Írország: Szent Patrik Írország védőszentje, és március 17-e az írek legfőbb ünnepe, ezért ezen a napon minden Írországba irányuló hívás 1 forintba kerül majd az eTel vonalain.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról