Szerző: Barna József

2003. március 12. 11:56

A HP tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán

A HP nemrégiben sajtóközleményben jelentette be, hogy az IDC adatai szerint tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán. A vállalat 2002 negyedik naptári negyedévében 59 százalékos részesedéssel bírt az Egyesült Államok összevont nyomtatópiacán, és ezzel immár a harmadik soron következő negyedévben sikerült megtartania első helyét, illetve tovább növelnie részesedését az USA-beli printereladások terén.

[HWSW] A HP nemrégiben sajtóközleményben jelentette be, hogy az IDC adatai szerint tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán. A vállalat 2002 negyedik naptári negyedévében 59 százalékos részesedéssel bírt az Egyesült Államok összevont nyomtatópiacán, és ezzel immár a harmadik soron következő negyedévben sikerült megtartania első helyét, illetve tovább növelnie részesedését az USA-beli printereladások terén.

A cég a tintasugaras és a színes lézerprinterek kategóriájában produkálta a legnagyobb növekedést: e két szegmensben 15, illetve 12 százalékponttal bővítette értékesített darabszám szerinti piaci részesedését az előző év hasonló időszakához képest.

"Tavaly karácsonykor rendkívüli forgalmat bonyolítottunk, ami jól érzékelteti fotónyomtatóink, valamint üzleti tintasugaras és színes lézerprintereink versenyképes ár-teljesítmény arányát. Egyértelmű, hogy továbbra is a HP a piac preferált nyomtatószállítója" -- mutatott rá George Mulhern, a HP Imaging and Printing Group vezető elnökhelyettese. "A közzétett számok újfent igazolták tartósan piacvezető pozíciónkat, és ami még ennél is fontosabb, arra utalnak, hogy az üzleti szereplők egyre inkább informatikai környezetük kritikus elemének tekintik a nyomtatást."

Az IDC negyedéves nyomtatópiaci jelentése, a U.S. Quarterly Printer Tracker alapján a HP első 1000 dollár alatti áron kínált színes lézernyomtatója, a HP Color LaserJet 2500 az egy évvel korábbi értékhez képest 12 százalékponttal, 61 százalékra növelte a HP darabszám szerint számított részesedését a színes lézernyomtatók szegmensében. Az IDC szerint a 2002 utolsó negyedévében bevezetett HP Color LaserJet 2500 modellhez hasonló, kedvező árú eszközök állnak a szegmensben megfigyelhető forgalomélénkülés hátterében.

A tintasugaras szegmensben a HP -- 58 százalékos részesedéssel -- szintén megőrizte első helyét. Az immár harmadik negyedéve tartó folyamatos bővülés eredményeképpen a vállalat 15 százalékponttal magasabb piacrészről számolhatott be a vizsgált időszakban, mint egy évvel korábban. A HP e kategóriában nyújtott, széles választéka a kedvező árú egyfunkciós nyomtatóktól a HP Photosmart printereken és az üzleti felhasználásra szánt tintasugaras eszközökön keresztül, egészen a Compaq és Apollo márkájú termékekig terjed.

A HP ezzel együtt a monokróm (fekete-fehér) nyomtatók mind egységesebb piacán is tartja első helyét, 72 százalékos részesedéssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról