:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 11. 11:15

A Sony cáfolja, hogy már jövőre megjelenne a PlayStation 3

A Sony Computer Entertainment cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint előrehozta volna a PlayStation 3 megjelenését annak érdekében, hogy megtartsa vezető pozícióját a játékkonzolok piacán.

A Sony Computer Entertainment cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint előrehozta volna a PlayStation 3 megjelenését annak érdekében, hogy megtartsa vezető pozícióját a játékkonzolok piacán.

A Taipei Times híre szerint a japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat Japánban már a jövő tavasszal bemutatná a PlayStation 3-at, az Egyesült Államokban pedig az év végén kezdené meg forgalmazni a készüléket. A lap cikkében az áll, hogy a Sony már meg is kezdte az egyeztetéseket stratégiai gyártópartnereivel a PlayStation 3 szállításáról.

A Sony képvielői határozottan cáfolták a hírt. "Ezek a hírek nem igazak. A következő generációs játékkonzolunk neve, műszaki paraméterei, ára és piaci premierjének dátuma még nem véglegesített. A lap szerint már a jövő évben piacra szeretnénk dobni a Cell processzorra épülő termékünket, azonban a processzor fejlesztése még jelenleg is folyik" -- mondta a japán vállalat szóvivője.

Az IBM és a Toshiba által fejlesztett Cell, mely a tervek szerint 2004 végén vagy 2005 elején készül el, egy számos multimédiás funkciót integráló mikroprocesszor lesz. Az IBM, a Toshiba és a Sony egybehangzó állítása szerint a Cell nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.