Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 10. 11:58

A TSMC megemelte első negyedévre vonatkozó kilátásait

Harvey Chang
Harvey Chang
A világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) megemelte első negyedéves kilátásait, illetve közölte, hogy a második negyedévben is kedvező eredményekre számít.

A vállalat ezen felül közzétette februári pénzügyi eredményeit. A TSMC az év második hónapjában 356 millió dolláros forgalmat ért el, amely ugyan 6 százalékkal alacsonyabb a januári szintntél, de 7,6 százalékkal magasabb, mint a 2002 februárjában elért forgalom. Harvey Chang alelnök szerint a 6 százalékos csökkenés oka a 28 napos hónap, valamint a kínai újévi ünnepek.

Chang szerint a TSMC eladásai az első negyedévben érik el az idei mélypontot, azonban az eredmények jobban alakulnak az előzetes várakozásoknál. A gyártókapacitás kihasználtsága az előzetesen becsült 60 százalék fölött alakul majd, ami a félvezetőipar fellendülésének csalhatatlan jele. A vállalat szerint a második negyedévben az első negyedévhez képest további javulás várható.

A vállalat nem hozott nyilvánosságra részletes előrejelzéseket az első és második negyedévre vonatkozóan. A tavalyi negyedik negyedévben a TSMC 1,18 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 3 százalékkal volt magasabb a megelőző negyedévnél és 24 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakában elért szintet. A cég profitja 73 millió dollár volt. A tavalyi első negyedévben a TSMC 1 milliárd dolláros forgalom mellett 190 millió dolláros nyereséget ért el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról