Szerző: roberto

2003. március 8. 10:38

Red Hat elnök-vezérigazgatója a Sunról és a UnitedLinuxról

[ZDNet] A jövő szerdán nyitó CeBIT-et megelőző

[ZDNet] A jövő szerdán nyitó CeBIT-et megelőző felhajtásban a ZDNet egyik munkatársa a Red Hat elnök-vezérigazgatójával, Matthew Szulikkal készített interjút, amelynek során a vezető a Red Hat egyéb cégekhez való viszonyáról is nyilatkozott. Szulik elmondta, hogy cége a vállalati piacon az olcsó, ám értékes szolgáltatásokat nyújtó termékeivel van jelen, ami gyakran azt jelenti, hogy a vevők a drágább RISC/UNIX rendszerek helyett a Red Hat valamelyik partnerének (HP, Dell, IBM) az ajánlatát választják, ezért Szulik szerint a Sunnal való kapcsolatuk legjobb esetben is távolinak nevezhető.

A vezető szerint a legfontosabb feladatuk ma az, hogy meggyőzzék a piac szereplőit, hogy a nyílt forráskódú szoftverek megbízhatóbbak, biztonságosabbak és olcsóbbak a klasszikus fejlesztési és üzleti modell által vezérelt nagy szoftvercégek ajánlatainál.

Szulik a UnitedLinuxhoz fűződő viszonyukat firtató kérdésekre kitérő válaszokat adott. Amint az ismert, a Red Hat nem tagja a SuSE, az SCO Group, a Turbolinux és Conectiva egységes vállalati Linuxért létrehozott szövetségének, hiszen a cégnek saját, üzleti felhasználókat megcélzó terméke van, a Red Hat Advanced Server, amire a cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet. Az interjú teljes szövege a zdnet.com-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról