Szerző: Barna József

2003. március 7. 19:23

Disztribútori megállapodást kötött az RRC Hungary és a Huawei

A telekommunikációs berendezéseket gyártó kínai Huawei Technologies és az RRC Hungary Kft., a telekommunikációs és mobil eszközökre szakosodott moszkvai székhelyű pán-európai disztribútor magyarországi irodája Magyarországon elsőként disztribúciós megállapodást írtak alá. A Huawei-RRC megállapodás alapján az RRC disztribúciós jogokat szerzett a Huawei Quidway márkanevű adatátvitel eszközeinek magyarországi forgalmazására.

[HWSW] A telekommunikációs berendezéseket gyártó kínai Huawei Technologies és az RRC Hungary Kft., a telekommunikációs és mobil eszközökre szakosodott moszkvai székhelyű pán-európai disztribútor magyarországi irodája Magyarországon elsőként disztribúciós megállapodást írtak alá. A Huawei-RRC megállapodás alapján az RRC disztribúciós jogokat szerzett a Huawei Quidway márkanevű adatátvitel eszközeinek magyarországi forgalmazására.

A Huawei Technologies 1996 óta aktív résztvevője a FÁK piacnak, és a legutóbbi vállalati döntés értelmében közép-európai térségben is szerepet kíván vállalni. Az RRC jól működő vállalatokkal van jelen Oroszország, Ukrajna, Lengyelország, Csehország és Magyarország telekommunikációs eszköz piacán. Mivel a Huaweinek még nincs Magyarországon képviselete, itt az RRC Hungarynak kell biztosítania mind a technikai, mind a teljes kereskedelmi hátteret a Huawei termékek forgalmazásához.

Az RRC disztribúcióban a Huawei a Quidway márkanév alatt jegyzett adatátviteli eszközcsoportot: routereket, LAN kapcsolóeszközöket és access szervereket értékesít a magyar piacon. A Huawei kereskedelmi politikájának megfelelően termékeit csak az általa hivatalosan felhatalmazott partnerek értékesíthetik a térségben.

"Az elmúlt évben komoly vizsgálatnak vetettük alá a Kelet-Európába igyekvő, telekommunikációs eszközöket forgalmazó vállalkozásokat. Úgy gondoljuk, hogy a magyar piac továbbra is jelentős beruházások előtt áll a modern telekommunikációs infrastruktúra megvalósítása során. Fontosnak tartjuk, hogy partnereinknek magas minőségi követelményeknek eleget tévő megbízható termékeket ajánljunk. Választásunk így esett a Huaweire, a legdinamikusabban fejlődő globális gyártóra" -- mondta Bokrossy Gábor, az RRC Hungary cégvezetője a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón.

Az elkövetkező években a Huawei Technologies évről évre növekvő magyaroszági bevételekkel számol. Középtávon a Huawei 2005-re a magyarországi adatátviteli termékek piacának legalább 20%-át kívánja termékeivel meghódítani.

Amint az ismert, a Cisco Systems január végén pert indított a a Huawei ellen. A hálózati berendezéseket gyártó egyesült államokbeli vállalat vádiratában azt állítja, hogy a Huawei jogsértő módon használta fel a Cisco szellemi tulajdonát és megsértette számos szabadalmát. A Cisco -- az okozott károk megtérítése mellett -- a kifogásolt Huawei Quidway routerek és switchek felhasználásának és forgalmazásának betiltását is el kívánja érni. A kínai vállalat a per bejelentését követően hangsúlyozta, hogy mindig tiszteletben tartotta a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, és maga is éves árbevételének 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról