Szerző: Ady Krisztián

2003. március 6. 12:24

A Samsung és az Infineon Symbian operációs rendszerre épülő megoldásokat mutatott be

[Morpho Communications] A Samsung Electronics és az Infineon Technologies a cannes-i 3GSM konferencián jelentette be együttműködését, melynek célja olyan Symbian OS alapú Smartphone rendszermegoldások szállítása, melyek lényegesen lecsökkentik a fejlesztés időszükségletét.

[Morpho Communications] A Samsung Electronics és az Infineon Technologies a cannes-i 3GSM konferencián jelentette be együttműködését, melynek célja olyan Symbian OS alapú Smartphone rendszermegoldások szállítása, melyek lényegesen lecsökkentik a fejlesztés időszükségletét.

A jelenlegi platform a Samsung nemrég bejelentett "System-in Package" (SiP) alkalmazásprocesszorát és egy teljes Infineon GSM/GPRS Class 10 modemet tartalmaz. Ez a platform a Symbian OS operációs rendszert, a TapRoot Systems által fejlesztett telefonszoftvert és a PacketVideo vezeték nélküli MPEG-4 kódoló és dekódoló megoldásait használja.

"Ez a szövetség a mobiltelefonokkal szemben támasztott mai követelmények kielégítését támogatja egy olyan Smartphone platform létrehozásával, mely fejlett multimédia szolgáltatásokkal rendelkezik," -- mondta Dr. Hyung Lae Roh, a Samsung Electronics SoC fejlesztőközpontjának ügyvezető alelnöke. "A Smartphone telefonok tervezői hatékony, gazdag szolgáltatáskészlettel rendelkező mobil eszközöket készíthetnek, melyek a legújabb böngészőtechnológiák kihasználása mellett digitális fényképezőgépek és médialejátszók üzemeltetésére is használhatók".

"Az Infineon vezető modemtechnológiájának és a Samsung széleskörű alkalmazásprocesszor-kínálatának összekapcsolásával ügyfeleink számára sokkal könnyebbé válik a sikeres szereplés a Smart Phone telefonok piacán," -- mondja Klaus Hau, az Infineon Technologies Wide Area Wireless üzletágának alelnöke és ügyvezetője. "Közös ajánlatunk kihasználásával ügyfeleink jelentősen csökkenthetik a tervezési időt".

Az alkalmazáskörnyezet középpontjában a Samsung SiP processzora áll, mely egy ARM9 alapú alkalmazásprocesszort (Samsung S3C2410), 256 Mbit NAND Flash és 256 Mbit SDRAM memóriát tartalmaz. Az SiP kis mérete (17x17 mm és 1,4 mm vastagság) nagyban csökkenti a hely- és teljesítményigényt.

Az Infineon kis méretformátumú modemmegoldásának kulcseleme az E-GOLD+ V2 nagyintegráltságú vezérlő, a SMARTi DC RF-adó, az E-Power energiagazdálkodást vezérlő áramkör és a GSM/GPRS protokollkezelő.

A Smartphone telefon a Symbian operációs rendszert és a TapRoot Systems telefonszoftverét használja, mely GSM/GPRS telefonmodult (TSY) is tartalmaz. A fejlesztőplatform multimédiás szolgáltatásokat is nyújt, például fényképezőgépet az állóképek és mozgóképek felvételéhez, MPEG-4 video-on-demand és MP3-lejátszót, valamint egy JPEG képnézegetőt. Ezeket az alkalmazásokat a PacketVideo az S3C2410 processzorra optimalizálta, a multimédia szolgáltatások pedig teljes mértékben megfelelnek a "3rd Generation Partnership Project" (3GPP) előírásainak.

"Ez a megoldás nagy mértékben lecsökkenti a piacrakerülési időt és a projektek kockázatát a Symbian rendszert licencelők számára, akik a mobiltelefon-piac 80 százalékát fedik le," -- nyilatkozta David Wood, a Symbian partnerkapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke.

Az első nyilvános bemutató Cannes-ban, Franciaországban történt a február 18-21 között megrendezésre került 3GSM World Congress Conference rendezvényen, ahol a Smartphone telefonprototipusok a Samsung standja és az Infineon standja közötti hang- és adathívásokat bonyolítottak le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról