:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 6. 08:33

24 órás nemzetközi programozói csapatverseny Budapesten

2003. május 16. és 18. között tartják meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében a III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás

[HWSW] 2003. május 16. és 18. között tartják meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében a III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatversenyt.

A programozói verseny elsődleges célja az, hogy informatikus hallgatóknak és már végzett, az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között.

A 4000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 óráig tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a résztvevők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is. Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létkérdés, szükséges ugyanakkor, hogy képesek legyenek a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozásával új ismeretek elsajátítására is. A fejlett problémamegoldó-készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.

A csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak, a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg, úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe; internet, mobiltelefon nem használható.

A három éve indult kezdeményezés egyre jelentősebb eseménnyé nőtt: a szervezők idén először nemzetközi szinten hirdetik meg a versenyt, a világ bármely országából lehet jelentkezni. A várható fokozott érdeklődés miatt április 12-én előválogatóra kerül sor az interneten keresztül, amelyet követően a legjobb 40 csapat vesz részt a május 16. és 18. között Budapesten megrendezésre kerülő versenyen.

Regisztrálni a verseny honlapján, a www.challenge24.org címen lehetséges április 4-ig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.