Szerző: Barna József

2003. március 4. 16:58

Villámgyors memóriakártyákat mutatott be a SanDisk

A SanDisk a héten, a Photo Marketing Association által rendezett szakmai kiállításon jelentette be rendkívül gyors írási és olvasási sebességgel rendelkező, 1 Gbyte kapacitású CompactFlash memóriakártyáját. A vállalat egyben bemutatta szintén villámgyors SanDisk Ultra típusjelű SD (Secure Digital) memóriakártyáit is.

[HWSW] A SanDisk a héten, a Photo Marketing Association által rendezett szakmai kiállításon jelentette be rendkívül gyors írási és olvasási sebességgel rendelkező, 1 Gbyte kapacitású CompactFlash memóriakártyáját. A vállalat egyben bemutatta szintén villámgyors SanDisk Ultra típusjelű SD (Secure Digital) memóriakártyáit is.

Az 1 Gbyte kapacitású SanDisk Ultra CompactFlash kártyák 6 Mbyte/sec állandó sebességgel képesek írni és 9 Mbyte/sec állandó sebességgel olvasni az adatokat, ami a vállalat közleménye szerint egyedülálló a hasonló méretű memóriakártyák között. A termék kompatibilis a CompactFlash szabványú kártyákat kezelni képes digitális fényképezőgépekkel és kártyaolvasókkal.

Az újonnan bevezetett SanDisk Ultra SD memóriakártya-sorozatot szintén kiemelkedő sebesség jellemzi. E modellek írási sebessége 2,5 Mbyte/sec, ami közel kétszerese a jelenleg használt SD-kártyák sebességének.

A gyors SanDisk Ultra CompactFlash memóriakártyák 128 Mbyte és 1 Gbyte közötti kapacitásban lesznek elérhetőek 59 és 329 dollár közötti fogyasztói áron. A SanDisk Ultra SD memóriakártyák 128 és 512 Mbyte közötti kapacitásban lesznek megvásárolhatóak 79 és 169 dollár közötti áron. Mindkét új sorozat a második negyedév során kerül piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról