Szerző: Vörös Péter

2003. február 26. 18:06

IBM ThinkVision L200P: 20 hüvelykes LCD-monitor 300 ezer forintért

[CNET] Az IBM kedden bemutatta a ThinkVision LCD-monitor termékcsalád új modelljét. Az ThinkVision L200P elnevezésű monitor átmérője 20,1 hüvelyk, maximális felbontása 1600x1200, ára pedig 1349 dollár (~306 ezer Ft). A piaci megjelenés pontos dátuma február 28.

A ThinkVision monitor mérete és ára hasonló a versenytársak ilyen kategóriájú modelljeihez, de az IBM számos olyan funkciót épített be a monitorba, amely megkönnyíti annak használatát. A monitor aljzatának magassága például állítható, így a különböző magasságú felhasználók a lehető legkényelmesebb szintet állíthatják be.

A monitor beállítása is sokkal könnyebb, mint a riválisok készülékeinek esetében. A képernyőn megjelenő vezérlőpultot jelentősen egyszerűsítette a Nagy Kék, a tervezésnél azt a szempontot tartották szem előtt, hogy a felhasználók könnyebben be tudják állítani az olyan paramétereket, mint a fényerő.

A monitorhoz egyszerre két számítógép is rá lehet kapcsolva, az ezek közötti váltás egyszerű. A ThinkVision L200P támogatja mind a digitális, mind az analóg interfészeket.

"A ThinkVision-tervünk egyik legfontosabb eleme az, hogy a fejlesztés eredményeként sokkal jobbak legyenek a felhasználók tapasztalatai" -- mondta Mickey Mantiply, az IBM LCD-monitor üzletágának termékmarketingért felelős igazgatója. "Sokkal intuitívabban lehet beállítani a monitort és nehezebb eltévedni."

Az IBM arra számít, hogy főként vállalatok fogják vásárolni a ThinkVision L200P monitort csúcskategóriájú asztali PC-khez, illetve munkaállomásokhoz.

A vállalat azt tervezi, hogy az L200P-ben lévő funkciókat fogja nyújtani a ThinkVision LCD-monitorcsalád többi tagjánál is, amelyek az idén fognak megjelenni. Az IBM kínálatában a legnagyobb LCD-monitor átmérője 22,2 hüvelyk. Mantiply azonban úgy véli, hogy a kisebb méretű LCD-monitorok fogják kitenni az idei forgalom nagy részét.

Az elemzők és a gyártók szerint az idén tovább nő az LCD-monitorok népszerűsége, mivel a kínálat és az árak továbbra is jók. Bár jelenleg a piac nagy részét a 15 hüvelykes modellek teszik ki, a 17 hüvelykes készülékek népszerűsége is jelentősen emelkedik az idén. Összeségében arra lehet számítani, hogy az árak nem fognak olyan gyorsan esni az idén, mint 2002-ben, mivel a gyártókapacitás szűkösebb.

Az IBM a 15 hüvelykes monitorokat 399 dolláros (~90 ezer Ft-os) induló áron adja, míg a 17 hüvelykes monitorok kezdő ára 579 dollár (~131 ezer Ft). A cég 17 hüvelykes monitorjai egyre népszerűbbé válnak, mondta Mantiply.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.