:

Szerző: Barna József

2003. február 24. 16:40

A CeBIT-en mutatkozik be a Xabre II

A tajvani SiS a március közepén megrendezésre kerülő CeBIT szakkiállításon mutatja be Xabre grafikusprocesszor-családjának következő generációját. A DirectX 9-funkciók gyorsítására képes Xabre II két változatban kerül piacra, várhatóan idén nyáron.

[HWSW] A tajvani SiS a március közepén megrendezésre kerülő CeBIT szakkiállításon mutatja be Xabre grafikusprocesszor-családjának következő generációját. A DirectX 9-funkciók gyorsítására képes Xabre II két változatban kerül piacra, várhatóan idén nyáron.

A SiS útitervének tanúsága szerint a Xabre II -- a Xabre 600-hoz hasonlóan -- 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül majd. Az új grafikus processzor teljes DirectX 9-kompatibilitást ígér, így támogatja a Pixel Shader 2.0 és Vertex Shader 2.0 funkciókat.


Fotó: Xabregamers

A chip két változatban lesz hozzáférhető. A csúcskategóriás, SiS340 kódnéven ismert lapka nyolc renderelő futószalaggal (OctaPipe) rendelkezik, míg a SiS341 csupán néggyel. Mindkét modell 500 MHz-en futó DDR-II memóriát használ és 375 MHz-en működik.

A SiS várakozásai szerint a Xabre II teljesítménye megközelíti majd az ATI Radeon 9700 és a GeForceFX teljesítményét, azonban azoknál olcsóbb lesz. Amint azt a cég munkatársa kérdésünkre elmondta, a Xabre II mintapéldányai április-május környékén készülnek el, a végleges kártyák pedig a nyáron kerülnek forgalomba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.