Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. február 21. 16:21

Az ingyenes internetezést nem érintik a Matáv-kedvezmények

Az ingyenes internet-hozzáférés szolgáltatást nem érintik a napokban bejelentett új Matáv-kedvezmények -- tudta meg lapunk. A szolgáltatások valószínűleg nem szűnnek meg és nem is lesz kevesebb a telefonköltség -- bár a Matáv érdekkörén kívül eső szolgáltatók egyike úgy nyilatkozott, ha romlanak a feltételek az internetszolgáltatói piacon, romlik az ingyenes internet esélye is.

[HWSW] Az ingyenes internet-hozzáférés szolgáltatást nem érintik a napokban bejelentett új Matáv-kedvezmények -- tudta meg lapunk. A szolgáltatások valószínűleg nem szűnnek meg és nem is lesz kevesebb a telefonköltség -- bár a Matáv érdekkörén kívül eső szolgáltatók egyike úgy nyilatkozott, ha romlanak a feltételek az internetszolgáltatói piacon, romlik az ingyenes internet esélye is.

A nemrég bevezetett, nagykereskedelemi árakkal meghirdetett kedvezményes csomagok voltaképpen csak a távközlési költségre vonatkoznak. Azok az internetszolgáltatók, melyek megvásárolják a telefonköltséget tartalmazó csomagot a Matávtól az internetszolgáltatás költségét hozzáteszik, s a kettőt együtt számlázzák ki az előfizetőknek.

Ilyenformán az ingyenes internetet nyújtó szolgáltatókat nem érinti a kedvezményes csomag, hiszen akkor a nagykereskedelmi áron megvásárolt telefonköltséghez egyetlen fillért sem tehetnének hozzá a számlán -- hiszen így ingyenes az ingyennet --, ugyanakkor a számlázás minden nyűgét és költségét saját maguknak kellene felvállalni. Ilyen csomagot tehát várhatóan egyetlen jelenleg ingyenes kapcsolódást kínáló ISP sem fog értékesíteni.

Marad tehát a már megismert módszer: 15 vagy 40 órás kedvezményes csomag vásárlása a távközlési szolgáltatónál, s az ingyenes internetszolgáltató hálózatára való kapcsolódás, vagy az éjfél utáni 50 filléres percdíjú időszakban netezés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról