Szerző: Ady Krisztián

2003. február 20. 15:08

Az Intel termékei 2004-től támogatják a PCI Express technológiát

[Mmd] Az Intel Corporation ma bejelentette olyan alapprogramok és új terméktervek kibocsátását, amelyek célja a PCI Express technológia elterjesztésének és fejlesztésének felgyorsítása a feldolgozási és kommunikációs platformok között.

[Mmd] Az Intel Corporation ma bejelentette olyan alapprogramok és új terméktervek kibocsátását, amelyek célja a PCI Express technológia elterjesztésének és fejlesztésének felgyorsítása a feldolgozási és kommunikációs platformok között.

Az Intel tervei szerint a PCI Express 2004-től lesz megtalálható termékeiben, többek között a következő generációs vállalati, asztali és mobil lapkakészletekben és platformokban, hálózati processzorokban, teljes funkciókészletű I/O processzorokban, nagy teljesítményű RAID, Ethernet komponensekben, Ethernet adapterekben, tárolóalrendszerekben, valamint szerverkártyákban.

Mindezeken felül az Intel egy PCI Express Interoperability Lab létesítését és egy webes PCI Express megoldáskatalógus kiadását is tervezi. A laboratórium várhatóan ez év júniusában nyílik meg az iparág részére a PCI Express termékek Intel processzorokkal, lapkakészletekkel, és platformokkal való együttműködésének tesztelése céljából.

Az Intel Developer Network PCI Express technológiával foglalkozó részén található PCI Express megoldáskatalógus webes helyszínt biztosít a vezető gyártók számára, hogy információt szolgáltathassanak PCI Express eszközeikről, termékeikről és terveikről más Intel Developer Network tagok számára.

Az Arapahoe Group -- tagjai kötött a Compaq, Dell, Hewlett-Packard, IBM, Intel és Microsoft cégekkel -- által fejlesztett új soros I/O szabvány 1.0-ás tervezete PCI Express néven került továbbításra a PCI-SIG szövetséghez, még 2002 áprilisában.

A nyílt, nagy teljesítményű I/O-műveleteket biztosító specifikáció a fenti cégek szoros együttműködésének eredménye, eredetileg 3GIO (harmadik generációs I/O) kódnéven fejlesztették. A PCI Express elnevezés nagy teljesítményű, pont-pont jellegű új helyi busz architektúrát takar, mely szoftver szinten kompatibilis a jelenleg elterjedt PCI szabvánnyal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról