Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. február 20. 09:02

A minisztérium eVilág pályázatának eredményei

2003. február 19-én Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára sajtótájékoztató keretében kihirdette az IHM eVilág -- digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban) pályázatának eredményeit.

[HWSW] 2003. február 19-én Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára sajtótájékoztató keretében kihirdette az IHM "eVilág -- digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban) pályázatának" eredményeit.

Az öt alprogrammal és egymilliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázat céljai között szerepelt nemzeti kulturális értékeink megörökítésének, az elektronikus világban történő megjelenítésének elősegítése, a határon túli magyarság kulturális támogatása, valamint a hazai nemzeti kisebbségek kultúramegőrzésének elősegítése az EU integráció jegyében.

A 2002 októberében elindított pályázaton összesen 122 pályázó nyert támogatást. A Digitális kultúra program keretén belül 32 múzeum és gyűjtemény nyert egyenként 5 és 20 millió forint közti összeget gyűjteményeik -- vagy annak egy részének -- digitalizálására, internetes megjelenítésére.

A Digitális kultúra térnyerésének támogatására kiírt pályázaton nonprofit szervezetek, költségvetési intézmények és felsőfokú oktatási intézmények közül 41 nyert szintén 5 és 20 millió forint közötti összeget az információs társadalom térnyerését elősegítő kiadványok, műsorok készítésére.

3 és 8 millió forint közti összeget nyerhetett 16 pályázó a határon túli magyar kultúra digitalizálása program keretében. A Magyarországon bejegyzett civil, valamint non-profit szervezetek határon túli magyar kulturális értékek digitális feldolgozására és elektronikus vagy nyomdai úton történő közzétételére, terjesztésére aptak támogatást.

34 Magyarországon bejegyzett civil, non-profit szervezet nyert 3 és 8 millió forint közi összeget a nemzeti és etnikai kisebbségek programon magyarországi nemzeti kisebbségek kultúrájának digitális feldolgozására, archiválására és terjesztésére.

Szintén 3 és 8 millió forint közti összeget kaphattak támogatásként azok a civil és non-profit érdekvédelmi és segítő szervezetek, melyek indultak a Tartalomfejlesztés a fogyatékossággal élő személyek életminőségének javításáért című pályázaton. Az összeget közhasznú tartalomszolgáltatásra, közösségteremtés és a fogyatékkal élők társadalmi integrációját elősegítő tartalmak fejlesztésére és elektronikus vagy nyomdai úton történő publikálására fordíthatják.

A nyertesek listája a minisztérium honlapján elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról