Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. február 17. 09:54

Létrejött a legnagyobb hazai cybersport szervezet

Egyesült a legnagyobb hazai multiplayer portál, az Mportal és a Magyar Cybersport Egyesület (m.C.S.e.). Ezzel létrejött a legnagyobb hivatalos magyarországi cybersport szervezet, amelynek célja közösségbe tömöríteni, segíteni és koordinálni az internetes játékosok táborát.

[HWSW] Egyesült a legnagyobb hazai multiplayer portál, az Mportal és a Magyar Cybersport Egyesület (m.C.S.e.). Ezzel létrejött a legnagyobb hivatalos magyarországi cybersport szervezet, amelynek célja közösségbe tömöríteni, segíteni és koordinálni az internetes játékosok táborát.

A Magyar Cyber Sport Egyesület 2000 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy egy szervezetbe tömörítse az internetjátékosokat, továbbá hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítsa a számítógépekkel és az internettel való megismerkedés lehetőségét, valamint a közoktatásban tanuló gyermekek szabadidős elfoglaltságát helyes irányba terelje, segítse őket megismertetni az internettel.

Az egyesület jelenleg csak az FPS (First Person Shooter -- a főszereplő szemszögéből látható játék), illetve a körökre osztott stratégia játékokkal foglalkozik (Quake, Warcraft stb.), olyan -- részben szintén az internethez köthető -- játékokkal, mint a geocaching vagy az on-line sakk és kártyajátékok, egyelőre nem. Az egyesület nyitott, várja pártoló vagy rendes tagok jelentkezését is.

A legnagyobb hazai multiplayer (interneten és hálózatban játszható) játékok központjának számító Mportal már 1997 óta ad otthont az interneten játszó fiataloknak. Az Mportal egy olyan virtuális közösséget hozott létre az évek alatt, ahol fórumokon keresztül kommunikálhatnak a tagok, továbbá a napi friss hírek és a legújabb játékok leírásai mellett internetes versenyeken való részvételre is lehetőséget biztosít.

Az Mportal alapítói azért csatlakoztak a Magyar Cybersport Egyesülethez, mert fontosnak tarják a hazai internetkultúra fejlődését, és ezt az m.C.S.e keretein belül tartják megvalósíthatónak. Az Mportal változatlan formában folytatja eddigi működését, szorosan összefonódva az egyesület működésével, előmozdítva annak munkáját és célkitűzéseit. Ennek érdekében komoly pénzdíjazású, internetes versenyeket kíván megvalósítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról