Szerző: Barna József

2003. február 13. 19:19

Hangos SMS Valentin-napra

[NetAktív] Az [origo] új szolgáltatással várja látogatóit: a Hangemberrel SMS-eket lehet hangossá alakítani, azaz felolvastatni a címzettnek. A Hangember a számára elküldött SMS-eket -- amint az [origo] közleménye fogalmaz -- nagyon szimpatikus szintetikus hangján olvassa fel az SMS-ben megadott mobil vagy vezetékes telefonszám címzettjének.

[NetAktív] Az [origo] új szolgáltatással várja látogatóit: a Hangemberrel SMS-eket lehet "hangossá" alakítani, azaz felolvastatni a címzettnek. A Hangember a számára elküldött SMS-eket -- amint az [origo] közleménye fogalmaz -- nagyon szimpatikus szintetikus hangján olvassa fel az SMS-ben megadott mobil vagy vezetékes telefonszám címzettjének.

Az új szolgáltatás használata nem túl bonyolult: egyszerűen a Hangember számára kell megírni SMS-ben a szolgáltatás kódja után a címzett telefonszámát és az üzenetet. Ezután a Hangember tárcsáz és beolvas. Mivel semmilyen plusz információt nem továbbít az eredeti SMS-ben megírt szövegen kívül, ezért gondosan kell megválasztani azt a 147 karaktert, amit fel szeretnénk olvastatni (a maximális 160 karakterből 13-at elfoglal a Hangember kódja és a telefonszám). Valentin napján ezt kihasználva az üzenetet szándékosan küldhetjük aláírás nélkül is.

A Hangember telefonszáma 06 90 624 424 , a szolgáltatás kódja pedig HE. Az SMS-nek mindig ezzel a kóddal kell kezdődnie, majd következik a címzett körzetszáma és telefonszáma, egybeírva. Például: "HE 72123456 Olvastad ma már az [origo]-t?" üzenet elküldése esetén az 123-456-os pécsi telefonszámra olvassa be a hangember a mondatot. A mobilszámoknál viszont nem kell a +36-os országkód, elég a szoláltató hívószáma.

A szolgáltatás emelt díjas, ára 240 Ft + áfa.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról