Szerző: roberto

2003. február 13. 02:30

Még kapható a Linuxvilág magazin februári száma

Még kapható a Linuxvilág e havi száma.

Még kapható a Linuxvilág e havi száma. A lap szokás szerint színes hírekkel, interjúval kezdődik, ez alkalommal az UHU Linux 1.0 RC2 újdonságairól nyilatkozik a UHU fejlesztőcsapatának egyik tagja, Koblinger Egmont. A Vezérfonal rovatban két előző havi cikk is folytatódik, Lippai Gergő a kliens- és szerveroldalon egyaránt Linux-alapú irodai hálózati rendszerrel kapcsolatos friss tapasztalatairól számol be, míg a Cliff White és Jay D. Allen a magas rendelkezésre állású fürtözött LDAP rendszerek építésének és üzemeltetésének módjával ismerteti meg az olvasót.

Két cikknek is az IP jelenleg elterjedt változatát a jövőben felváltó IPv6 protokoll a témája, az egyik a hagyományos IPv4-be ágyazott IPv6-alagutak létrehozásával (Peter Todd: Használjunk IPv6-ot a Freenet6-tal!), míg a másik az Apache webszerver IPv6-ra való felkészítésével foglalkozik (Ibrahim Haddad, David Gordon: IPv6-szavú Apache).

A Linux Journal biztonsági szakértőjének, Mick Bauernek a most induló sorozatából megtudhatjuk, hogyan izzíthatjuk be az IPSec-et VPN-kapcsolatunkhoz a FreeS/WAN segítségével, az első részben az alapokkal és a telepítéssel ismerkedhetünk meg.

A Szaktekintély rovatban is új sorozat indult, Havránek Ferenc a szerény erőforrásigényű FLTK grafikus C++ eszközkészletről ír, megtudhatjuk továbbá, hogy milyen szoftverek működtek közre a Star Trek Nemesis és számos egyéb mozifilm effektusainak létrehozásában (Robin Rowe: A Linux és a Star Trek), és folytatódik Nyíri Imre bevezetése a PostgreSQL használatába.

Marcel Gagné Linux-fogadójában e hónapban a GnomeMeeting van terítéken, avagy: hogy ízlik a videotelefonálás Linux alól? A CD-mellékleten a cikkekhez tartozó példaprogramok, telepítendő csomagok és egyéb kiegészítők mellett megtalálhatjuk az OpenOffice 1.0.1 irodai programcsomag debianos változatát, illetve a Ximian Evolution 1.2.1 integrált információkezelő szoftvert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról