Szerző: Ady Krisztián

2003. február 11. 18:02

Az Ericsson mobil videohívást mutatott be kettős üzemmódú 3G platformon

[Ericsson Hungary] Az Ericsson Mobile Platforms bejelentette, hogy fontos mérföldkövet ért el 3G fejlesztései terén. A vállalat mostantól személyes videotelefonos megoldásokat kínál, amelyek végpont-végpont kapcsolatot biztosítanak a teljes mértékben integrált kettős üzemmódú WCDMA/GSM platformon, költséghatékony, kis méretű megoldás használatával.

[Ericsson Hungary] Az Ericsson Mobile Platforms bejelentette, hogy fontos mérföldkövet ért el 3G fejlesztései terén. A vállalat mostantól személyes videotelefonos megoldásokat kínál, amelyek végpont-végpont kapcsolatot biztosítanak a teljes mértékben integrált kettős üzemmódú WCDMA/GSM platformon, költséghatékony, kis méretű megoldás használatával.

Az Ericsson ezzel bemutatta a szabványoknak megfelelő videotelefonos megoldást a 64 kbit/s áramkörkapcsolt csatornán, amely másodpercenként 15 videoképet használ, és végpont-végpont kapcsolatot biztosít két teszttelefon között, illetve valós idejű videokapcsolatot a 384 kbit/s sebességű csomagkapcsolt adatátviteli csatornán.

Ez a bemutató tovább erősíti az Ericsson mobilplatform megoldásának vezető szerepét, mivel képes teljes körű WCDMA és GSM/GPRS kettős üzemmódot kínálni, beleértve a hívásátadási és multimédiás funkciókat is. A kettős üzemmódú platform energiafogyasztás szempontjából nagyon is versenyképes és napjaink legjobb GSM telefonjaihoz hasonlítható.

"A videotelefónia kereskedelmi, költséghatékony kettős üzemmódú platformon történő bemutatása fontos mérföldkő fejlesztői tevékenységünkben, emellett újabb lendületet ad az egész UMTS iparágnak, hogy a piaci elvárásoknak megfelelő szolgáltatásokat és termékeket vezessenek be" -- nyilatkozta Tord Wingren, az Ericsson Mobile Platforms elnöke.

A videotelefóniát mind a hálózatüzemeltetők, mind a végfelhasználók nélkülözhetetlennek tartják az új és még személyesebb 3G szolgáltatások kialakulása szempontjából. Az emberek így már nem csak a hang révén kommunikálnak, és így közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a beszélgetés során.

"A mobiltelefonos videohívások iránti igény főleg olyan helyzetekben kifejezett, amikor környezetünket szeretnénk bemutatni és élményeinket megosztani anélkül, hogy mindezt szavakba kéne öntenünk, legyen szó akár magán-, akár üzleti beszélgetésről" -- tette hozzá Tord Wingren.

Az elmúlt év során az Ericsson Mobile Platforms következetesen bizonyította a 3G fejlesztések terén betöltött vezető szerepét azáltal, hogy WCDMA hang- és nagy adatátviteli sebességű hívásokat, illetve videofunkciókat mutatott be élő hálózatokban. A Cannes-ban megrendezendő 3GSM Világkongresszuson az Ericsson bemutatja majd a teljes körű videofunkcionalitást és az Ericsson Mobile Platforms által kifejlesztett platformokat használó kereskedelmi forgalomba hozatal előtt álló telefonokkal való együttműködést.

"Megrendelőink számára különösen fontos, hogy a platformunkat teljes mértékben integrált, kis méretű készülékekben mutassuk be, hogy ezáltal felkészüljünk a végső alkalmazásintegrációra és az ehhez kapcsolódó, a piaci forgalomba hozatalt megelőző tesztekre. A mobiltelefon-gyártók számára teljes körű, nagy teljesítményű és végpont-végpont kapcsolatra kipróbált WCDMA/GSM kettős üzemmódú platformot kínálunk" -- nyilatkozta Tord Wingren.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról