Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 11. 14:22

A Microsoft nem vevő a Vivendi Universal játékkiadó részlegére

A világ legnagyobb szoftvergyártó vállalatának, az amerikai Microsoftnak az első embere, Bill Gates a francia Les Echoes lapnak nyilatkozva cáfolta, hogy cége meg akarná vásárolni a Vivendi Universal eladósorba került játékkiadó részlegét. Tudomásom szerint nem zajlanak tárgyalások a két vállalat között. Amennyiben a Microsoft mégis egyezkedne a Vivendivel, arról biztos tudnék -- mondta a lapnak Gates.

A világ legnagyobb szoftvergyártó vállalatának, az amerikai Microsoftnak az első embere, Bill Gates a francia Les Echoes lapnak nyilatkozva cáfolta, hogy cége meg akarná vásárolni a Vivendi Universal eladósorba került játékkiadó részlegét. "Tudomásom szerint nem zajlanak tárgyalások a két vállalat között. Amennyiben a Microsoft mégis egyezkedne a Vivendivel, arról biztos tudnék" -- mondta a lapnak Gates.

A redmondi óriás már számos esetben került szóba a játékipari felvásárlások kapcsán, többek között a Segával, a Capcommal és a Nintendóval is hírbe hozták a céget, azonban ezek a pletykák később alaptalannak bizonyultak. Amennyiben a Vivendi megvásárlásáról szóló hír mégis igaznak bizonyul, a Microsoft számos bombasiker játékkal egészíthetné ki az amúgy is igen erős Xbox szoftverkínálatot, illetve a PC-s játékok piacán is megerősíthetné pozícióit.

Gates az interjúban természetesen szólt a vállalat konzolpiaci helyzetéről is. Elmondta, hogy a vállalat elégedett azzal, hogy az Xbox ilyen rövid idő alatt a második helyet tudta megszerezni a piacon a Sony mögött. A Microsoft igazgatótanácsának elnöke beismerte, hogy Japánban a dolgok egyelőre kedvezőtlenebbül alakulnak a terveknél, de rámutatott, hogy a cég továbbra is komoly összegeket fektet be annak érdekében, hogy a távol-keleti országban is sikerre vigye az Xboxot.

A következő generációs Xbox konzollal kapcsolatban is elejtett pár megjegyzést Gates, amelyek alapján úgy tűnik, hogy az Xbox 2 (Xbox Next?) sokkal inkább egy otthoni szórakoztatóközpont lesz, mint játékkonzol. Természetesen az új Xbox is futtat majd játékprogramokat, de ezek mellett fotók és videók szerkesztésére is alkalmas lesz, és vezeték nélküli internetkapcsolat lehetőségével is felszerelik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról