Szerző: roberto

2003. február 13. 02:31

Bejegyezték a Szabad Szoftver Alapítvány magyar tagszervezetét

[FSF.hu] A több hónapos bejegyzési procedúra

[FSF.hu] A több hónapos bejegyzési procedúra után hivatalosan is létezik az FSF.hu, azaz a Free Software Foundation Hungary Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért -- jelentette be az elmúlt héten a szervezet. Az egyesült államokbeli FSF (Free Software Foundation) a szabad szoftverek első, 1985-ben létrejött intézménye, amelynek célja a szabad szoftverek védelme, reklámozása, fejlesztése és terjesztése; az FSF alapítói és aktivistái közt találjuk a szabadszoftver-mozgalmat elindító Richard M. Stallmant is.

A frissen bejegyzett magyar alapítvány az FSF önálló tagszervezeteként kíván működni, célja a szabad szoftverek széles körű megismertetése, a hazai szabadszoftver-projektek számára elérhető és használható infrastruktúra megteremtése és életben tartása, valamint a szabad szoftverekkel foglalkozó konferenciák és előadások támogatása. Az FSF.hu szervezte a néhány napja megrendezett OpenOffice súgófordító hétvégét is, amelyről korábbi híreinkben már beszámoltunk. Az alapítványról, a bejegyzési procedúráról, a tagokról és az alapítókról a www.fsf.hu címen olvashatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról