Szerző: roberto

2003. február 3. 21:36

UHU Linux: újabb változat várható a jövő héten

[UHU Linux] Az elmúlt héten jelent meg a magyar fejlesztésű UHU Linux Hidraulika kódnevű kiadása, amely az első verzió második kiadásra jelölt változata volt (1.0RC2). A 2.4.20-as kernelre és a glibc 2.3.1-re épülő RC2-ben a két nagy grafikus munkakörnyezeten kívül (GNOME és KDE), számos irodai szoftver, köztük az OpenOffice 1.0.1 magyar kiadása (magyar szóellenőrzővel), a hazai fejlesztésű MPlayer filmlejátszó utolsó verziója, és a CompLEX jogtár egy speciális változata is megtalálható.

[UHU Linux] Az elmúlt héten jelent meg a magyar fejlesztésű UHU Linux "Hidraulika" kódnevű kiadása, amely az első verzió második kiadásra jelölt változata volt (1.0RC2). A 2.4.20-as kernelre és a glibc 2.3.1-re épülő RC2-ben a két nagy grafikus munkakörnyezeten kívül (GNOME és KDE), számos irodai szoftver, köztük az OpenOffice 1.0.1 magyar kiadása (magyar szóellenőrzővel), a hazai fejlesztésű MPlayer filmlejátszó utolsó verziója, és a CompLEX jogtár egy speciális változata is megtalálható.

Mivel szintén a múlt héten, közvetlenül az RC2 megjelenése után kiadták a KDE munkakörnyezet 3.1-es verzióját, és azóta néhány egyéb apró problémát is sikerült az UHU Linuxban kijavítani, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy az ugyancsak múlt héten bejelentett, a disztribúció összeállítását segítő uhubuild rendszert rendszert munkára fogják, és még ezen héten elkészítik az UHU Linux 1.0RC2.1-es kiadását, ami a tervek szerint a jövő hét elejétől lesz letölthető a szokásos helyekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról