Szerző: Vörös Péter

2003. február 3. 16:03

A HP ötéves IT-kihelyezési szerződést kötött a Delphivel

[CNET] A HP bejelentette, hogy öt éves IT outsourcing (tevékenység-kihelyezési) szerződést kötött az autóalkatrészeket gyártó amerikai Delphivel. A megállapodás értelmében a Hewlett-Packard egy torontói adatközpontból fogja menedzselni a Delphi észak-amerikai és szingapúri részlegeinél használt SAP szoftvereket.

[CNET] A HP bejelentette, hogy öt éves IT outsourcing (tevékenység-kihelyezési) szerződést kötött az autóalkatrészeket gyártó amerikai Delphivel. A megállapodás értelmében a Hewlett-Packard egy torontói adatközpontból fogja menedzselni a Delphi észak-amerikai és szingapúri részlegeinél használt SAP szoftvereket.

A kihelyezési szerződés előzménye az, hogy a HP 2001-ben megállapodott a Delphivel, hogy konszolidálni fogja annak nyugat- és kelet-európai SAP rendszereit. A Hewlett-Packard 1999 óta hosztolja a Delphi SAP szoftvereit Észak-Amerikában. A legújabb szerződésben újdonság az SAP-felhasználók számának növekedése, valamint egy katasztrófa-helyreállítási rendszer.

Ann Livermore, a HP Services divíziójának vezetője nem közölte, hogy mekkora a mostani ügylet értéke, annyit azonban hozzátett, hogy "nyolcszámjegyű összegről" (azaz tízmillió dolláros nagyságrendről) van szó.

Kellie Harris, a HP szóvivője elmondta, hogy a cég két fő riválisát megelőzve nyerte el a szerződést, bár konkrétan nem nevezte meg a vetélytársakat. Az InformationWeek november 18-i számában jelentek meg egy 700 IT üzleti szakemberre kiterjedő tanulmány eredményei, ezek szerint az outsourcing cégek közül sorrendben a HP-vel, az IBM-mel, az EDS-szel és az Accenture-rel elégedettek leginkább az ügyfelek.

A most bejelentett ügylettel kapcsolatos technikai részlet, hogy a HP a Delphi SAP szoftvereit és más üzleti alkalmazásokat 25 HP-UX szerveren és 35 Windows 2000 ProLiant szerveren fogja futtatni.

A Hewlett-Packard ezenkívül tanácsadást, technikai támogatási szolgáltatásokat és katasztrófa-helyreállítási rendszert fog nyújtani, természetesen hardver- és adatközpont-redundanciával: egy tükörhelyen történik az adatok biztonsági mentése és tárolása 11 km távolságra a Delphi információit tároló központtól.

A HP-Delphi megállapodáshoz hasonló outsourcing ügyletek jó hírnek számítanak a szűkös IT-kiadások korszakában, mivel a vállalatok arra összpontosítanak, hogy csökkentsék költségeiket. Az IBM, az EDS és a HP az utóbbi hónapokban több jelentős IT-kihelyezési szerződésről számolt be.

A HP outsourcing szolgáltatási divíziója az októberben véget ért negyedévben 14 százalékos forgalomnövekedést ért el az előző év hasonló időszakához képest. A HP szolgáltatási részlegének (ebben benne van az ügyféltámogatás, a tanácsadás és az integráció is) forgalma 3 százalékkal 3,1 milliárd dollárra csökkent. A HP Services a vállalat 18 milliárd dolláros negyedéves forgalmának 17,22 százalékát adta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról