Szerző: Ady Krisztián

2003. január 30. 15:32

Hétfőn indul a Vodafone live! szolgáltatás

[Vodafone] A Vodafone Magyarország február 3-ától új multimédiás szolgáltatáscsomagot indít Vodafone live! márkanéven. A Vodafone live! csomag új termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz, köztük a multimédiás üzenetküldést (MMS), a többszólamú csengőhangok letöltését és mobil játékokat. Később indulnak a mobil e-mailezésre, csevegésre és képes hírek fogadására is alkalmas szolgáltatások Vodafone Mail és Vodafone Messenger néven.

[Vodafone] A Vodafone Magyarország február 3-ától új multimédiás szolgáltatáscsomagot indít Vodafone live! márkanéven. A Vodafone live! csomag új termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz, köztük a multimédiás üzenetküldést (MMS), a többszólamú csengőhangok letöltését és mobil játékokat. Később indulnak a mobil e-mailezésre, csevegésre és képes hírek fogadására is alkalmas szolgáltatások Vodafone Mail és Vodafone Messenger néven.

A Vodafone live! külföldön már hatalmas sikert aratott, hiszen a tavaly október végén nyolc nyugat-európai piacon (Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország és Nagy-Britannia) indult szolgáltatást december végéig 380 000 ügyfél használta már. Március végéig további egymillió ügyfélre számít a Vodafone csoport.

"Cégünk magyarországi debütálása óta a Vodafone live! beindítása olyan áttörést jelent, amelytől komoly üzleti sikert várunk. A Vodafone live!-val nem csak értéknövelt szolgáltatásokat teremtettünk, hanem gazdagítani fogjuk ügyfeleink életét és megteremtjük a Vodafone stratégiai fejlődése következő szakaszának alapjait is" -- mondta Vitai Attila vezérigazgató.

A Vodafone az új szolgáltatásokhoz saját márkanevet viselő mobiltelefonokat dobott piacra. Magyarországon a Vodafone live! márkanevet először egy olyan készülékkel, a Sharp GX10-zel hozza forgalomba, melyet kizárólag a Vodafone számára állít elő a japán gyártó. A kis méretű, divatos külsővel, színes képernyővel és beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező készülék a Vodafone logóját is viseli. A digitális fényképezőgéppel 288x352 pixel méretű képeket lehet készíteni.


Sharp GX10

A Sharp GX10 mobiltelefon Vitamax csomagban 139 990 Ft-ért, előfizetéssel 99 999 Ft-ért lesz megvásárolható, valamint kétféle részletfizetési konstrukciót is biztosít a Vodafone rövid távú törlesztés esetén kamatmentes hitellel: 39 990 Ft induló befizetés mellett a fennmaradó összeget 6x 10 000 Ft vagy 24x 3420 Ft-os havi törlesztéssel lehet leróni. A készülék egyelőre angol menürendszerrel és magyar használati útmutatóval lesz kapható -- a live! menürendszer természetesen magyar nyelvű --, de 2-3 héten belül elérhető lesz a teljes magyar menürendszert biztosító frissítés is.

A Vodafone a Sharp készülék mellett a közeljövőben két másik modellt, a Panasonic GD87-es és a Nokia 7650-es készülékét is kínálja majd Vodafone live! szolgáltatáscsomagjához, melyek használatát szintén a könnyen kezelhető grafikus live! menüfelület teszi élvezetesebbé, könnyebbé. A Vodafone tárgyalásokat folytat a főbb készülékgyártókkal további live! mobilkészülékek piacra dobásáról is.

A Vodafone ezekre a készülékekre alapozza Vodafone live! szolgáltatásait. A felhasználók MMS-képeket készíthetnek, melyeket március 1-éig ingyenesen küldhetnek el ismerőseiknek, barátaiknak. Amennyiben a címzett nem rendelkezik MMS-képes telefonnal, SMS-értesítést kap az MMS üzenetről, melyet WAP-on vagy az interneten tekinthet meg.

A Vodafone előrehaladott tárgyalásokat folytat a hazai mobilszolgáltatókkal a hazai MMS-roaming megvalósításával kapcsolatban, így hazánk lehet a világ első országa, ahol teljes MMS-átjárhatóság valósulhat meg a rivális mobilszolgáltatók között.

A Vodafone live! hazai bevezetése a legnagyobb mérföldkő a Vodafone Magyarország történetében a cég piacra lépése óta. A termék bevezetését minden eddiginél nagyobb reklámkampány kíséri majd, mely során az érdeklődők kézközelből ismerkedhetnek meg a Sharp GX10 mobiltelefon és a Vodafone live! szolgáltatáscsomag képességeivel. A Vodafone Magyarország már a hétfői bevezetéskor közel 1000 csengőhangot és 15 játékot biztosít a felhasználók számára, de ez mennyiség a közeljövőben közel 10 000 csengőhangra és 1000 játékra fog bővülni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról