:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 28. 16:31

Februártól Pannonosok is küldhetnek SMS-t vezetékes telefonra

Február 1-től a Pannon GSM előfizetői is küldhetnek szöveges üzenetet a Matáv hálózatához tartozó vezetékes telefonokra. A tavaly szeptemberben bevezetett szolgáltatás eddig csak a Westel és a Matáv ügyfelei számára volt elérhető.

[HWSW] Február 1-től a Pannon GSM előfizetői is küldhetnek szöveges üzenetet a Matáv hálózatához tartozó vezetékes telefonokra. A tavaly szeptemberben bevezetett szolgáltatás eddig csak a Westel és a Matáv ügyfelei számára volt elérhető.

A vezetékes hálózatba küldött SMS-ek fogadásának nincs különösebb technikai feltétele: ha nincs SMS fogadására alkalmas készülék a Matáv-előfizetőnél, a beérkező SMS-t egy géphang olvassa fel. Vezetékes hálózatból SMS küldéséhez azonban már szükség van egy "SMS képes" készülékre, ami viszont nem olcsó mulatság: a Matáv ePont áruházában 25 és 60 000 forint közötti áron lehet beszerezni egy ilyen telefont.

Az SMS küldésének ára Pannonból (Optimum, Momentum, Minimum és Partnerkártya tarifacsomagoknál) a Matáv hálózatára 32 forint 50 fillér, a Westelhez tartozó előfizetőknek 37 forint 50 fillér. Ugyanez fordítva (Matávról Pannonra és Westelre is): 24 forint. Lehetőség van a Matáv hálózatán belül is SMS-t küldeni, ami 11 forintba kerül (ha matávos faxkészülékre küldik az SMS-t, akkor 24 forint).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.