Szerző: Barna József

2003. január 28. 11:20

Ismét csökkent az ARM negyedéves forgalma

Az ARM Holdings ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A beágyazott RISC-architektúrákat fejlesztő és licencelő cambridge-i vállalat negyedéves forgalma ugyan csökkent, ám éves nyeresége így is felülmúlta az elemzők várakozásait.

[HWSW] Az ARM Holdings ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A beágyazott RISC-architektúrákat fejlesztő és licencelő cambridge-i vállalat negyedéves forgalma ugyan csökkent, ám éves nyeresége így is felülmúlta az elemzők várakozásait.

A december 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben az ARM 32,3 millió fontos árbevételt ért el, szemben a harmadik negyedéves 33,3 millió fontos és a megelőző év hasonló időszakának 40,2 millió fontos forgalmával. A vállalat adózás és átszervezési költségek előtti nyeresége 7,5 millió fontra rúgott, míg a tavalyi év hasonló időszakában 13, 8 millió fontot tett ki.

Warren East elnök-vezérigazgató a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a nehéz iparági körülmények ellenére az ARM jól teljesített a negyedév során. Mint hangsúlyozta, az új termékek (így az ARM1136J-S) bevezetése és az alkalmazottak számának csökkentése a terveknek megfelelően zajlott, míg az értékesítési csoportnak sikerült fontos licencszerződéseket tető alá hoznia. A negyedév során a vállalat 13 új partnerrel kötött licencmegállapodást, és a licencekből származó árbevétele a korábbi negyedévhez képest 26 százalékkal 7,8 millió fontra nőtt.

A 2002-es pénzügyi évben az ARM 150,9 millió font árbevételt és 47,4 millió font adózás és átszervezési költségek előtti nyereséget ért el. A megelőző évben a cég forgalma 146,3 millió dollár, nyeresége pedig 50,3 millió dollár volt. Az elemzők 45,6 millió fontos profitot prognosztizáltak.

A jövőt illetően az ARM rendkívül óvatosan nyilatkozott. Mint az a cég közleményében olvasható, rövidtávon az új licencmegállapodások kiszámíthatatlanok, és a dollár gyengülése is kedvezőtlenül befolyásolhatja az eredményeket. A vállalat ezért az első negyedévre a negyedik negyedéves eredményekkel nagyjából megegyező árbevételt vár.

Az ARM ma hozta nyilvánosságra eredményeit. A vállalat részvényeinek árfolyama tegnap a Nasdaqon 2,50 százalékkal 2,34 dollárra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról