Szerző: Ady Krisztián

2003. január 28. 10:52

Új LCD-monitorokat, házimozi projektort és plazmakijelzőt mutatott be a BenQ

[BenQ] Három új LCD-kijelzőt, egy plazmatelevíziót és egy DLP rendszerű projektort mutatott be a tajvani BenQ, a világ második legnagyobb LCD-készülék gyártója.

[BenQ] Három új LCD-kijelzőt, egy plazmatelevíziót és egy DLP rendszerű projektort mutatott be a tajvani BenQ, a világ második legnagyobb LCD-készülék gyártója.

Az új 17"-os LCD-monitor rendkívüli fényerővel és kontrasztaránnyal rendelkezik, a beépített hangszórók pedig SRS surround hangzást is biztosítanak. Az opcionális kiegészítőkkel közvetlenül televíziózásra és PC-nélküli képnézegetésre is alkalmas a készülék. Az FP791 LCD-kijelző 500 kandella/m2 fényerővel, 450:1-hez kontrasztaránnyal és rendkívül alacsony, 16 ms-os utánvilágítási idővel jellemezhető. A készülékből hasonló paraméterekkel rendelkező 15"-os típus is kapható lesz majd.

A BenQ Q150 15"-os LCD-televízióját beépített tunerrel, mélysugárzóval és a csatlakozások széles tárházával látták el. A HDTV-kompatibilis készüléket képjavító és -szűrő funkciókkal is felszerelték a lehető legjobb képminőség érdekében.

A PE8700 "szélesvásznú" projektor natív 16:9-es képarányú, 1280x720 pixeles felbontásra képes. A készülék fényereje 1000 ANSI lumen, kontrasztaránya 2000:1-hez, a kiváló paramétereket a DLP technológia alkalmazásával képes elérni. Az új projektort kifejezetten házimozihoz, DVD-lejátszáshoz ajánlja a BenQ.

A cég az LCD-kijelzők és projektor mellett egy új plazmakijelzőt is bejelentett. A PDP 46W1 készülék szintén HDTV-kompatibilis, képátlója 46" (116,8 cm), fényereje 700 kandella/m2, kontrasztaránya 850:1-hez. A beépített tuner kép-a-képben üzemmódra is képes, valamint zoom funkcióval is ellátták. Az új termékekről hamarosan részletes információkat is elérhetővé tesz honlapján a BenQ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról