Szerző: Barna József

2003. január 22. 21:22

Opteron processzoros tesztrendszerek vásárolhatók az AMD-től

Az AMD ma a LinuxWorld Expo 2003 rendezvényen jelentette be, hogy a referenciarendszereket forgalmazó Newisysszel és az azokat gyártó Sanmina-SCI-vel együttműködve 500 darab AMD Opteron processzoros szervert bocsát az érdeklődő rendszerintegrátorok és végfelhasználók rendelkezésére a jövő hónaptól.

[HWSW] Az AMD ma a LinuxWorld Expo 2003 rendezvényen jelentette be, hogy a referenciarendszereket forgalmazó Newisysszel és az azokat gyártó Sanmina-SCI-vel együttműködve 500 darab AMD Opteron processzoros szervert bocsát az érdeklődő rendszerintegrátorok és végfelhasználók rendelkezésére a jövő hónaptól.

Marty Seyer, az AMD Computation Products Group szerverekért felelős alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a korai hozzáférési program bevezetésére az Opteron processzoros szerverek iránti komoly piaci érdeklődés miatt volt szükség. Mint hozzátette, a programban résztvevőknek a rendszerek hivatalos premierje előtt lehetőségük nyílik a 32 és 64 bites alkalmazások valós környezetben történő portolására és tesztelésére.


Newisys 1U szerver két Opteron processzorral

Az Opteron processzorok és a Newisys Khepri alaplapok mintapéldányaira épülő kétprocesszoros referenciaszerverek kétféle -- 8, illetve 2 Gbyte memóriával ellátott -- konfigurációban elérhetőek. A korlátozott példányszámban hozzáférhető tesztrendszerek árát nem hozták nyilvánosságra a vállalatok, csupán annyi ismert, hogy februárban kerülnek kiszállításra a vásárlókhoz. A program a készlet erejéig tart.

Amint az ismert, a maximálisan nyolcprocesszoros rendszerekben használható Opteron három 16 bites HyperTransport interfésszel, valamint kétcsatornás, 72 bites memóriavezérlővel rendelkezik, és legfeljebb 8 Gbyte DDR200/266/333 szabványú memóriát támogat processzoronként. A processzor 128 kbyte elsőszintű (64 kbyte utasítás- és 64 kbyte adatcache) és 1 vagy 2 Mbyte méretű másodszintű gyorsítótárral kerül forgalomba, és 940 tűs mPGA tokozást kap. Az Opteron processzor hivatalos bejelentése áprilisban esedékes.

A rendszerek specifikációiról és megrendelésének módjáról további információ a Newisys honlapján található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról