Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 21. 12:08

A Microsoftot erősíti a Sega amerikai részlegének vezetője

Peter Moore
Peter Moore
A Microsofthoz igazol át Peter Moore, a Sega of America elnök-vezérigazgatója. Moore az Xbox konzolért, a játékszoftverekért, valamint az otthoni felhasználóknak szánt hardverekért felelős részlegnél fog dolgozni, feladata a kiskereskedelmi értékesítés felügyelete és irányítása lesz.

"Peternek figyelemreméltó tapasztalata van a fogyasztói piacon és a játékiparban. Alig várjuk, hogy erre építve növeljük kiskereskedelmi eladásainkat Európában és Japánban" -- mondta Robbie Bach, a Microsoft Xboxért felelős részlegének vezetője. A Sega of America bejelentette, hogy Moore utóda a Sega működtetésért felelős igazgatója, Tecu Kayama lesz.

Peter Moore 4 évet töltött a Segánál és kulcsszerepet játszott a Dreamcast konzol piacra dobásában. Később a konzol gyártását a hatalmas veszteségek és a gyenge kereslet miatt leállították és a Sega 2001 tavaszán végleg kivonult a konzolok piacáról, azóta kizárólag játékfejlesztéssel foglalkozik. A cég novemberben közölte, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évében a korábbinál 72 százalékkal alacsonyabb nyereséget vár.

Mielőtt a Segához került volna, Peter Moore a Reebok sportszergyártó vállalat alelnöke volt, illetve a cipőkkel foglalkozó részleget vezette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról