Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 20. 16:57

A Symantec bejelentette harmadik negyedéves eredményeit

John W. Thompson
John W. Thompson
[HWSW] A Symantec Corp. ma hozta nyilvánosságra a 2002. december 31-én véget ért harmadik negyedévének eredményét. A Symantec 376 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 290 milliójához képest 29 százalékos növekedést jelent. Ezt a teljesítményt a valamennyi régióban kétszámjegyű növekedés és a cég magán és vállalati vevői számára kínált termékek folyamatos bővülése hozta magával.

A felvásárlással kapcsolatos nem tárgyi eszközök és az egyszeri költségek leírása előtti nettó eredmény a harmadik pénzügyi negyedévben 77 millió USD-t tett ki. Ennek az értéknek az előző év azonos negyedévében 59 millió dollár felelt meg. A Symantec formális részvényenkénti eredménye 0,47 USD, ez az egy évvel ezelőtti negyedév 0,39 USD-jéhez képest 21 százalék növekedést jelent.

A GAAP szerinti nettó eredmény a harmadik negyedévben 72 millió USD volt, az előző év azonos időszakának 100 ezer USD nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,44 USD nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedéve nullszaldós (0,00 USD) volt. Az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek (GAAP) szerinti eredmény, amint az a csatolt összevont eredmény-kimutatásból kiderül, tartalmazza az eszmeiérték-leírásokat, a felvásárlásokból eredő egyéb nem tárgyi eszközök leírását, az átszervezés és a telephely-bezárások költségét, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-mentességet.

"A vállalati védelmi megoldásaink teljes palettája továbbra is húzóágazatként működik. A víruselhárító termékek, a tűzfal- és VPN-megoldások, valamint a sérülékenységkezelés területén kétjegyű, a szolgáltatási üzletágunknál több mint 200 százalékos a növekedés" -- mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "Fogyasztói üzletágunk továbbra is túlteljesít. A külföldi bevételek a cég történetében első ízben meghaladták a hazaiakat."

A külföldről származó bevételek az összes bevétel 50,4 százalékát tették ki a második negyedévben, és a múlt év azonos negyedévéhez képest 39 százalékkal növekedtek. A latin-amerikai eladások előző évre vetített 51 százalékos növekedése vezeti a sort, melyet az európai, a közel-keleti és az afrikai 46 százalékos növekedés követ. Japánban 31, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében 28, az Egyesült Államokban 21, Kanadában pedig 16 százalékos a növekedés.

A negyedév során a Symantec világméretű vállalatvédelmi üzletága az előző év azonos negyedévéhez képest 26 százalékkal nőtt, ezzel a teljes bevétel 42 százalékát képviseli. A vállalatvédelmi üzletág teljesítményét a tűzfal és a virtuális magánhálózati eladások 49, a vírusvédelmi eladások 25, valamint a sérülékenységkezelési eladások 20 százalékos, az előző év azonos negyedévével szembeállított növekedése segítette elő.

A Symantec védelmi szolgáltatásainak növekedése az előző év azonos időszakához képest 205 százalék volt. A Symantec vállalatadminisztrációs üzletága 14 százalékkal részesedett a teljes bevételből, ez 7 százalékos növekedést jelent. A Symantec lakossági üzletága 40 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 42 százalékát képviseli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról