Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 13. 10:52

Egy év szabadságvesztés szerzői jogok megsértése miatt

Precedens értékű ítélet született szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt. A BSA információja szerint Magyarországon először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

[HWSW] Precedens értékű ítélet született szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt. A BSA információja szerint Magyarországon először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

A Budapest II. és III. Kerületi Bíróság Vámosi Zsoltot, a Philos Laboratories Szoftverfejlesztő Kft ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt egyévi végrehajtható szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

A BSA hotline-ra érkezett bejelentés alapján napvilágra került ügy vádirata szerint V. Zsolt üzleti tevékenységével több millió forintos kárt okozott a szoftvergyártóknak, akik közül az Autodesk, Microsoft, Abode, Corel, Symantech szoftverfejlesztő cégek szenvedtek kárt az ügyben. V. Zsolt peren kívüli megállapodásban 4 millió forintos kártérítést fizetett a megkárosított szoftvercégeknek, amelyet az ítélethozás során enyhítő körülményként vettek figyelembe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról