Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 14. 15:54

Az év végére a GSM-előfizetők száma eléri az 1 milliárdot

Craig Ehrlich
Craig Ehrlich
A GSM Association szervezet becslései szerint 2002 végén a világ 190 országában összesen mintegy 787 millió mobiltelefon-előfizető használt GSM technológiát, 2003 végére pedig az előfizetők száma eléri az 1 milliárdot

A szervezet által közzétett adatok szerint 1997 óta a GSM-felhasználók száma tízszeresére nőtt, a tavalyi év során pedig mintegy 160 millióval növekedett. 2003 végére, de legkésőbb 2004 elejére a GSM-felhasználók száma meg fogja haladni az 1 milliárdot.

"A GSM hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni. Megváltoztatta a világot. A Föld minden hetedik lakosa GSM előfizető és a GSM több mint 72 százalékos részesedéssel bír a vezeték nélküli digitális kommunikációs picon. Az év végére elérjük az 1 milliárd előfizetőt, ebben biztos vagyk" -- nyilatkozta a GSM Association elnöke, Craig Ehrlich.

A GSM Association ezen felül bejelentette, hogy a világon már több mint 140 adatkommunikációra felkészített, kereskedelmi szolgáltatást nyújtó GPRS hálózat működik és további 40 telepítése jelenleg is zajlik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról