Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 13. 16:22

A HP bemutatta Tablet PC-jét

[Noguchi] A HP a mai napon bemutatta Compaq Tablet PC TC1000 számítógépét, amely Transmeta Crusoe processzorra épül és Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert futtat. A készülék Magyarországon is megvásárolható.

[Noguchi] A HP a mai napon bemutatta Compaq Tablet PC TC1000 számítógépét, amely Transmeta Crusoe processzorra épül és Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert futtat. A készülék Magyarországon is megvásárolható.

Írótábla üzemmódban a Compaq Tablet PC a hagyományos toll-papír párosításhoz hasonló módon rögzíti az elektronikus tollból "folyó" digitális tintát. Ha az ember szívesebben gépel, a könnyű, eltávolítható billentyűzet segítségével pillanatokon belül jól hordozható noteszgéppé alakíthatja a Tablet PC-t.

Az innovatív dokkolómegoldás, teljes méretű billentyűzet és képernyő alkalmazása esetén a Compaq Tablet PC komplett funkcionalitást nyújtó asztali gépként működik. A rugalmas dokkolóállomás segítségével a felhasználó az asztalnál ülve is olyan pozícióba állíthatja a Tablet PC-t, amely mellett természetes kéztartással, kényelmesen írhat az elektronikus tollal a képernyőre.

A dokkolómegoldás azt is lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre két megjelenítőt használjon. Így kibővül a munkavégzés tere, és a produktivitás növelése érdekében párhuzamosan több alkalmazás is megjeleníthető -- akár opcionális második külső képernyőn, akár a Tablet PC belső monitorán, álló vagy fekvő helyzetben. A Compaq Tablet PC különleges "grab-and-go" funkciója segítségével a felhasználó zökkenőmentesen válthat az asztali és mobil környezet között.

A mindössze 2 cm vastag és 1,4 kg súlyú Compaq Tablet PC TC1000 a teljes funkciókészletű és rendkívüli hordozhatóságú, Windows XP Professional operációs rendszert futtató noteszgépeknél megszokott teljesítménnyel és jellemzőkkel rendelkezik. A Tablet PC a teljesítmény és az akkumulátor-üzemidő optimális kombinációját nyújtó, 1,0 GHz-es Transmeta Crusoe TM5800 processzort, széles látószöget biztosító, 10,4 colos TFT-megjelenítőt, megerősített borítóüveget, NVIDIA GeForce2 Go 100 nagy felbontású grafikus kártyát, beépített 802.11b vezeték nélküli LAN-képességeket, max. 60 GB kapacitású merevlemez-meghajtót és USB 2.0 portokat tartalmaz.

A Compaq Tablet PC felhasználóbarát jellemzői között külön említést érdemelnek a teljes körűen programozható indítógombok, valamint az előre beállított programokhoz egygombos hozzáférést nyújtó, és az alkalmazások közötti navigációt illetve görgetést támogató "jog dial". A Q menü segítségével a felhasználó gyorsan elérhet egyes alapfunkciókat (pl. képernyőfényesség beállítását, a vezeték nélküli működés belső vezérlését és a video-projektor átvitel vezérlését).

A közvetlenül a HP-től és a cég hivatalos viszonteladóitól megvásárolható Compaq Tablet PC TC1000 induló ára nettó 449,900 Ft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról