:

Szerző: Ady Krisztián

2003. január 9. 14:44

A DivX kodek támogatni fogja az ATI Fullstream technológiáját

[ATI] Az ATI Technologies és a DivXNetworks sajtóközleményben jelentette be, hogy a két cég közötti stratégiai megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiáját kombinálják a DivX videotömörítő kodekkel, így nyújtva még jobb képminőséget valamint alacsonyabb processzorhasználatot a DivX kódolású állományok lejátszása közben.

[ATI] Az ATI Technologies és a DivXNetworks sajtóközleményben jelentette be, hogy a két cég közötti "stratégiai" megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiáját kombinálják a DivX videotömörítő kodekkel, így nyújtva még jobb képminőséget valamint alacsonyabb processzorhasználatot a DivX kódolású állományok lejátszása közben.

A két cég közötti megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiát támogató Radeon 9500-9700 chipjei hardveres támogatást nyújthatnak a DivX kodekkel tömörített állományok lejátszásához, ezzel akár 50 százalékos teljesítménynövekedés érhető el az utólagos képminőségjavító szűrések (postprocessing) használata esetén.

A DivX videotömörítő kodek rendkívül népszerű, hiszen kis méretű, ám kiváló minőségű videoállományok készíthetők vele. A DivX "kváziszabvánnyá" válhat az interneten, IP-hálózatokon továbbított videoállományok tömörítési technológiájaként, eddig több, mint 75 millió példányban töltötték le a kodeket a DivXNetworks weboldaláról.

Az ATI Radeon R300 chipekbe épített Fullstream technológia lehetővé teszi pixel shader programok használatát videók lejátszása esetében, amivel az alacsony bitrátájú tömörítést alkalmazó jelfolyamok minősége látványosan javítható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.