Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 8. 18:16

Hamis kellékanyagok gyártásával és értékesítésével foglalkozó török bűnbandákat füleltek le

[Mmd] Az Európában zajló folyamatos nyomozati munka

[Mmd] Az Európában zajló folyamatos nyomozati munka során az Imaging Consumables Coalition of Europe (ICCE) elnevezésű szövetség rendkívül sikeres razziákat tartott, amelyek célpontjában két nagy, törökországi hamisító banda állt.

Az akciók két, hamis kellékanyagok gyártásával és értékesítésével foglalkozó telephely ellen irányultak, amelyek keretében 100.000 hamis tintapatront és festékhengert, valamint nagy mennyiségű csomagolóanyagot és hologramot foglaltak le. A hatóságok elsősorban a Canon, az EPSON, a Hewlett-Packard és az Oki cégek termékeire bukkantak az ellenőrzéskor. Az ugyancsak lefoglalt üzleti dokumentumok jelenlegi kiértékelése alapján megállapítható, hogy a hamisítással foglalkozó bandák már jó ideje hamis használati anyagokat csempésztek az európai értékesítési csatornákba.

"Rendkívül fontos, hogy felhívjuk az értékesítési csatornák figyelmét az esetleges hamisítványokra. Az esetleges hamisítványra utaló leginkább egyértelmű jel mindig a termék ára. Az üzenet félreérthetetlen: Csak az erre jogosult márkakereskedőknél szabad vásárolni, ami csökkenti a kockázatot, hogy hamis termékkel kerülünk kapcsolatba" -- nyilatkozta az ICCE egyik szóvivője.

Az ICCE szervezete folyamatosan részt vesz a termékkalózkodás felderítését és üldözését célzó akciókban. Az elmúlt hónapokban az eredeti kellékanyagok gyártói azt tapasztalhatták, hogy az elsősorban Németországban, Angliában, Izraelben és Lengyelországban tartott razziák és az ezek során lefoglalt kalóztermékek száma emelkedett. A jövőben ennek az irányzatnak a folytatására lehet számítani. Az ipar a termékkalózkodás ellen folytatott harcban alkalmazott stratégiáját tovább tökéletesíti és a küzdelmet a jövőben sem adja fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról