Szerző: roberto

2002. december 30. 21:42

Hamarosan várható az MPlayer 0.90, megjelent az RC2

[mplayerhq.hu] Csaknem egy hete, december 24-én jelent meg

[mplayerhq.hu] Csaknem egy hete, december 24-én jelent meg a legnépszerűbb linuxos filmlejátszó, az MPlayer 0.90-es verziójának második kiadásra jelölt változata. A program szokás szerint rengeteg apró frissítést tartalmaz, köztük a dokumentáció frissítését, és a fordító által jelzett figyelmeztetések további javítását. Haszonos új lehetőség a filmekhez beolvasható feliratok a helyének (fent, lent, középen) megadása (i billentyű). Több változás is történt a Vidix kódban, és ismét változott az X11 teljes képernyős módba váltásért felelős kód.

A változásokról bővebben az mplayerhq.hu hírei között olvashatunk, ugyanitt találjuk a forráskódot, amely többek közt a népszerű a DivX és MPEG formátumok natív kodekjeit is tartalmazza, azonban vannak csak kodekeket tartalmazó egyéb csomagok is, ezek a további gyakori formátumok lejátszásához szükségesek (Windows Media, RealMedia, QuickTime). A lejátszó fordításhoz szokás szerint a GCC 2.95.3-as vagy 2.95.4-es verziói ajánlottak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról