Szerző: roberto

2002. december 10. 20:54

MPlayer 0.90rc1: páratlan képességű UNIX-os médialejátszó

[mplayerhq.hu] A főként magyar fejlesztők által

[mplayerhq.hu] A főként magyar fejlesztők által készített MPlayer 0.90-es verziója egyre kézzelfoghatóbb közelségbe kerül, a hétvégén megjelent a 0.90 első kiadásra jelölt változata. A program friss verziója páratlan képességekkel rendelkezik, nemcsak a már megszokott Windows Media formátumokkal és RealVideo anyagokkal, hanem a QuickTime fájlokkal is megbirkózik, igaz, hogy számos esetben szüksége van az eredeti kodekekre.

Az Mplayer 0.90rc1 az egyetlen olyan program, amely minden modern formátum (közük a WMV9, a különféle DivX-változatok, és a RealVideo 9) lejátszására képes, és rengeteg hagyományos formátumot natív kód használatával képes megjeleníteni. A hétvégén kiadott új verzió forráskódja az mplayerhq.hu-ról tölthető le, külön felhívnám az érdeklődők figyelmét az új kodekcsomagokra mutató linkekre. A fordításhoz szokás szerint a GCC 2.95.3-as vagy 2.95.4-es verziói ajánlottak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról