Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 25. 21:18

Jobb grafikus felület, példátlan mennyiségű változás: MPlayer 0.90pre9

[MPlayerhq.hu] Tegnap jelent meg a magyar fejlesztésű

MPlayer[MPlayerhq.hu] Tegnap jelent meg a magyar fejlesztésű MPlayer filmlejátszó újabb előzetes kiadása. A 0.90pre9-es verziószámú szoftver több változást tartalmaz, mint bármelyik eddigi kiadás. A változások listájának élén szokás szerint a frissített dokumentáció és a kód további tisztogatása áll, ugyanakkor a fejlesztők 21 komolyabb hibát is javítottak a programban, köztük van a teljes képernyős módra való váltás további finomítása és a grafikus felület javítása.

A friss verzióban az audio- és videoszűrők új lehetőségekkel bővültek, és több windowsos újdonság is bekerült a 0.90pre9-be: a windows alatti (Cygwin) fordítás során kipróbálhatjuk a kísérleti DirectX videokimenetet, továbbá lehetőségünk van windowsos hálózatokban smb:// linkekkel hivatkozni a lejátszani kívánt fájlra (bár ezt az opciót a configure szkript még nem támogatja). Eddig nem látott lehetőségek jelentek meg a grafikus felület beállítópaneljén (pl: cache, teljesképernyős módban történő indítás), és a libavcodecben.

A lejátszó forráskódja az mplayerhq.hu-ról tölthető le, a fordításhoz GCC 2.95.3, 2.95.4 vagy 3.1 ajánlott. A régi felhasználóknak érdemes letölteniük az új Win32-es kodekeket tartalmazó csomagot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról