Szerző: Barna József

2002. május 20. 17:16

Játékkonzolokon is játszható lesz a Star Wars Galaxies online szerepjáték

[WSJ] A Lucasfilm bejelentette, hogy készülő online szerepjátéka, a Star Wars Galaxies nem csupán PC-s változatban jelenik majd meg, hanem elérhető lesz Sony PlayStation 2 és Microsoft Xbox játékkonzolokra is.

[WSJ] A Lucasfilm bejelentette, hogy készülő online szerepjátéka, a Star Wars Galaxies nem csupán PC-s változatban jelenik majd meg, hanem elérhető lesz Sony PlayStation 2 és Microsoft Xbox játékkonzolokra is.

A cég szóvivője elmondta, hogy ugyan jelen pillanatban még nem tudni, pontosan mikor jelenik meg a játék konzolokra írt változata, elképzelhető, hogy már 2003 végén a boltokba kerül. A Star Wars Galaxies licencfeltételeit egyelőre nem dolgozta ki a kiadó, de amint az a szóvivő jelezte, várhatóan a dobozos változat megvásárlása mellett havi előfizetéssel jár majd az internetes élvezet.

A Star Wars Galaxies az egyik legújabb olyan nagyratörő játékprojekt, amely a játékkonzolok tulajdonosait igyekszik arra rábírni, hogy az interneten játsszanak előfizetési díj ellenében. S noha többen kételkednek a műfaj sikerében, a kiadó a jól ismert Star Wars márkanéven kívül számos eszközt bevet majd a játékosok elcsábítása érdekében.

Ezek közé tartozik, hogy a játékot az a Verant Interactive készíti, amely a rendkívül népszerű online szerepjáték-sorozatot, az EverQuestet is készítette. Az EverQuest kategóriájában a legnagyobb sikernek számít, felmérések szerint a játék világszerte mintegy 430 ezer előfizetővel rendelkezik, akik havi 13 dollárt fizetnek azért, hogy bebocsátást nyerjenek a program által létrehozott virtuális világba. A játék kirobbanó sikere késztette arra a Sonyt, hogy nemrégiben bejelentse: a PlayStation 2 konzolra is elkészíti az EverQuestet.

A Star Wars Galaxies PC-s változatának megjelenése idén decemberben várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról