:

Szerző: Vörös Péter

2002. április 23. 08:37

Kétmillió darabot adott el a Compaq az iPaq kéziszámítógépből

[CNET] A Hewlett-Packarddal történő egyesülésre készülődő Compaq hétfőn ünnepelt: az iPaq kéziszámítógép eladásai meghaladták a két milliót.

[CNET] A Hewlett-Packarddal történő egyesülésre készülődő Compaq hétfőn ünnepelt: az iPaq kéziszámítógép eladásai meghaladták a két milliót.

Bár a Palm még mindig sokkal több kéziszámítógépet ad el, mint a Compaq, az iPaq eladásai gyorsan nőttek azóta, hogy az eszközt két évvel ezelőtt bemutatta a cég. A készülék magasabb ára miatt a Palmhoz képest több bevételt generál az iPaq, az előző negyedévben például 160 millió $-os forgalmat ért a cég az iPaqből, ami 18%-os emelkedés az előző év hasonló időszakához képest.

Peter Blackmore, a Compaq globális eladások és szolgáltatások részlegének ügyvezető igazgatóhelyettese kihangsúlyozta, hogy ezt az eredményt egy olyan időszakban érte el a cég, amikor a két fő vetélytárs (a Palm és a Handspring) eredményei csökkentek. Azonban így is a Palm legutóbbi negyedéves forgalma 300 millió $ volt, tehát közel kétszerese a Compaq eladásainak.

A Compaq azon döntése, hogy különállóan is feltünteti az iPaq pénzügyi eredményeit egy, a cég számára bizonytalan időszakban történik. A HP közölte, hogy a leendő egyesült vállalat kéziszámítógép részlegében egyaránt jelen lesznek mindkét cég termékei, azaz mind az iPaq, mind a HP Jornada. Blackmore ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy "az iPaq egyértelműen a piacvezető PC Pocket kéziszámítógép -- ebből ki-ki levonhatja a saját következtetéseit".

Az iPaq 2000. áprilisi bemutatója óta jelentős sikereket ért el a kéziszámítógép-megszállottak között, az első modelleket jelentősen a listaár felett lehetett megvásárolni az eBayen.

Az utóbbi időkben a Compaq arra összpontosított, hogy nagyvállalatokat és kormányzati szerveket is rávegyen a kéziszámítógép használatára. A cég szerint a készüléket használják többek között a tűzoltók a futótűzek követéséhez, pilóták a járatok követéséhez, mi több, a BMW is opcióként kínálja az iPaqet a Z3-hoz, ez utóbbi esetben a vezetők navigálásra használják a készüléket.

A Compaq azt is közölte, hogy együttműködnek a Raytheonnal az Agama verzió kifejlesztésében, ez az iPaq katonai piacra kihegyezett változata lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.