Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 11. 12:49

Matáv - eTel: kötelező szerződést kötni

Határozatban kötelezte a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) a Matávot , hogy megkösse az összekapcsolási szerződést az eTel távközlési szolgáltatóval.

[HWSW] Határozatban kötelezte a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) a Matávot, hogy megkösse az összekapcsolási szerződést az eTel távközlési szolgáltatóval. A Matáv az összekapcsolási szerződésre vonatkozó referenciaajánlatát már tavaly eljuttatta a Hírközlési Felügyelethez (HÍF), a HÍF azonban kiegészítésekre és módosításokra kötelezte a távközlési szolgáltatót. A módosított tervezetet a Matáv be is adta a felügyeleti szervhez, a döntésre azonban még hónapokat kell várni. Az eTel idén év elején kereste meg a Matávot összekapcsolási ajánlatával, azonban a Matáv elutasította a szerződéskötést, mondván: amíg nincs meg a HÍF-jóváhagyás, nincs is miről tárgyalni. Ugyanakkor a Matáv, néhány nappal a mostani HDB-határozat meghozatala előtt közleményben tudatta, hogy megkezdi a tárgyalásokat az alternatív távközlési szolgáltatókkal.

A HDB mostani határozata arra kötelezi a Matávot, hogy kösse meg az összekapcsolási szerződést az eTellel, méghozzá visszamenőleges hatállyal, az eTel első megkeresésétől kezdődően. Bár az eTel eredeti beadványában kifejezetten kérte a HDB-t, hogy bírságolja meg a Matávot, a testület ettől eltekintett, csak az eljárás költségeit fizetteti meg a távközlési óriással.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról