Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 12. 12:25

A Boeing továbbra is biztos a repülőgépes internetszolgáltatás sikerében

Bár három nagy amerikai légitársaság is lemondta az együttműködési megállapodást, a Boeing biztos a Connexion repülőgépes internetszolgáltatás sikerében.

Bár három nagy amerikai légitársaság is lemondta az együttműködési megállapodást, a Boeing biztos a Connexion repülőgépes internetszolgáltatás sikerében.

"A helyzet biztató, és akkor még óvatosan fogalmaztam" -- mondta a Connexion szolgáltatásért felelős részleg vezetője, Scott Carson. Carson szerint bár a piac csak lassan növekszik, idővel biztosan lesz fizetőképes kereslet a repülőgépes internetszolgáltatásra.

A Boeing várakozásai szerint 5-7 év múlva a Connexion szolgáltatásból származó bevételek már jeletős hányadot képeznek az anyavállalat bevételében. A Boeing tavaly 58,2 milliárd dollár forgalom mellett 2,8 milliárd nyereséget ért el.

Bár három nagy amerikai légitársaság, az American Airlines, a United és a Delta is lemondta a tervezett együttműködést, a német Lufthansa továbbra is elkötelezett a Connexion mellett, és még idén megkezdi a szolgáltatás tesztelését saját járatain.

A Connexion egy repülőgép számára négy internetes "csatornát" biztosít, amelyeken egyenként 5 megabit/sec sebességgel áramolhatnak az adatok. A felmérések szerint egy repülőgépen egyszerre legfeljebb 15-en veszik majd igénybe a szolgáltatást.

Carson szerint a szolgáltatást óránként 20 dollárért lehet majd igénybe venni, de természetesen kedvezményes csomagok is lesznek azoknak, akik sokat utaznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról