Szerző: Barna József

2001. november 6. 21:32

Magyar siker a Hollandiában tartott nemzetközi flash-versenyen

[frutta] Jelentős magyar sikert hozott az Amszterdamban megrendezett 6. Flashforward Fesztivál: az internetes világ Oscar-díjának számító kitüntetésre a fesztivál története során először hívtak meg magyar internetes oldalt, a frutta elettronica website-ját. A www.frutta.hu -t a zsűri 2000 nevezőből az 5 legjobb közé választotta.

[frutta] Jelentős magyar sikert hozott az Amszterdamban megrendezett 6. Flashforward Fesztivál: az internetes világ Oscar-díjának számító kitüntetésre a fesztivál története során először hívtak meg magyar internetes oldalt, a frutta elettronica website-ját. A www.frutta.hu-t a zsűri 2000 nevezőből az 5 legjobb közé választotta.

A frutta elettronica referenciaoldala (www.frutta.hu) az október 31-e és november 2-a között Amszterdamban megrendezett Flash Forward 2001 konferencián (www.flashforward2001.com) 2000 jelölt közül a neves művészekből, internetes és kommunikációs szakemeberekből álló zsűri döntése alapján bekerült a legjobb öt közé a Flash Film Festival Technical Merit ("kiemelkedő technikai megoldások") kategóriában. Az internetes multimédia-fejlesztők immár hatodszor megrendezett nemzetközi találkozóján és versenyén először került magyar vállalat a kategóriaelitbe.

A frutta elettronica 1997-ben alakult multimédia-fejlesztési profillal, tevékenységét hamarosan kiterjesztette az internet területére, s ismertté vált a piac azon szereplői körében, amelyek fontosnak tartják az egyedi, ötletes és kreatív megoldások életre keltését a legfrissebb technológiai megoldások segítségével. A Frutta Elettronica ennek köszönhetően számos, a maga területén kiemelkedő céget (MATÁV, Axelero, Antenna Multimédia, econet.hu, McKinsey& Co, EMI Hungary) tudhat ügyfelei között.

A cég legutóbbi nagyszabású munkája az ingatlanfeljesztő Magház Rt. oldala, amelyen az interneten elérhető különböző technikai lehetőségeket egyedi megoldásokkal kiegészítve komplex és egyedülálló alkalmazással találkozhat a közönség (www.maghaz.hu). Az első magyar flash portálon (www.swf.hu) a Frutta Elettronica összes flash-sel készült munkája szerepel a Legjobb magyar flash oldalak menüpont alatt. A Frutta Elettronica történetében ugyanakkor mérföldkövet jelent az Amszterdamban megszerzett, legnívósabb nemzetközi szakmai elismerés.

A flash 1998-ban jelent meg, mint teljesen új filozófián alapuló internetes fejlesztőeszköz. Olyan weboldalak készítését teszi lehetővé, amelyek mind vizuális, mind pedig technológiai lehetőségeiket tekintve új minőséget képviselnek a világhálón található HTML-alapú felületekhez képest. A flash segítségével az animáció, hang, tartalom, interakció egységes egészként (egyetlen interface-be tömörítve) jelenhetnek meg, egy lépéssel közelebb kerülve a kialakulóban lévő új médiához.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról