Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Adatvédelmi tájékoztató (HWSW rendezvények)

Az adatvédelmi tájékoztatóról

  • Az alábbi adatvédelmi tájékoztató célja, hogy átfogó információkkal szolgáljon a HWSW rendezvényeit érintő adatvédelmi elveit illetően. (Az alábbi tájékoztató nem azonos a HWSW.hu weboldal tájékoztatójával, azt itt találja meg!)
  • A HWSW számára kiemelten fontos a felhasználók személyes adatainak védelme, azokat a cég különös körültekintéssel kezeli és tárolja.
  • A HWSW adatvédelmi elveit úgy alakítottuk ki, hogy azok megfeleljenek az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (a General Data Protection Regulationnek, vagyis a GDPR-nak).
  • Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merül fel a HWSW-nél tárolt személyes adataival, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban, keresse meg adatvédelmi felelősünket az adatvedelem@hwsw.hu e-mail címen!
  • Az adatvédelmi tájékoztató utoljára 2018. május 25-én frissült.

Az adatkezelőről és az adatfeldolgozókról

Az adatkezelőről

  • Az adatkezelés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása szerint "az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése".
  • Az adatkezelő pedig "az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja".
  • A HWSW által tárolt személyes adatok adatkezelője a HW SW Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. (1012 Budapest, Attila út 117., cégjegyékszáma: 0106730269, adószáma: 20613491-2-41).

Az adatfeldolgozókról

  • A HWSW a munkája során úgynevezett adatfeldolgozókkal működik együtt.
  • Az adatfeldolgozás a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása alapján "az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése (függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől)".
  • Az adatfeldolgozó pedig "az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - az adatok feldolgozását végzi".
  • A HWSW a következő adatfeldolgozókkal működik együtt:
    • Facebook, Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, 94025, USA)
    • Google, LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)
    • Hibridlevél Kft. (2400 Dunaújváros Verebély utca 8.)
    • KBOSS.hu Kft. (1031 Budapest, Záhony u. 7.)
    • Mito Communications Zrt. (1051 Budapest, Nádor u. 23. 5. em. 4.)
    • sanya.hu Bt. (1097 Budapest, Vaskapu u. 1A fszt. 1.)
    • Silver Lining Events Kft. (1016 Budapest, Gellérthegy u. 23. 4. em. 3.)
    • Sumo Group, Inc. (1305 E. 6th St #3 Austin, TX 78702, USA)
    • The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, USA)

  • Az adatfeldolgozók nem rendelkezhetnek szabadon a feldolgozott személyes adatok felett.
  • A HWSW-vel együttműködő tengerentúli adatfeldolgozók - a Sumo Group, Inc. kivételével - feliratkoztak a Privacy Shieldre.

A HWSW által gyűjtött személyes adatok

A regisztráció során gyűjtött személyes adatok

  • A HWSW rendezvényeire történő regisztráció során a jelentkezőknek bizonyos személyes adatokat kell megadniuk a regisztrációs feltételekben leírtaknak megfelelően kötelezően, illetve opcionálisan.
  • Az alábbi táblázat a kezelt adatok céljáról és az adatkezelés jogalapjáról ad áttekintést:

A kezelt adatok

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

név (illetve kapcsolattartó neve), e-mail cím (illetve kapcsolattartó e-mail címe és telefonszáma), postacím

kapcsolattartás a HWSW rendezvényeivel összefüggésben

az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges

név, cégnév

a HWSW rendezvényeinek lebonyolításához szükséges adatok

az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges

cégnév, név (illetve kapcsolattartó neve), e-mail cím (illetve kapcsolattartó e-mail címe és telefonszáma), számlázási cím, postacím

számlázás

az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges

beosztás

statisztika

az érintett hozzájárulása

  • Kapcsolattartás: a HWSW a rendezvényeit illető információkkal keresheti meg, így például visszaigazoló levelet küld a regisztrációjával kapcsolatban, értesíti, ha felkerültek az internetre a rendezvény képei és prezentációi, illetve tájékoztatja a jövőbeli eseményeiről. A Kapcsolattartót a regisztrációt érintő technikai kérdésekkel keressük meg. A kapcsolattartás során adatfeldolgozói munkát végez a Hibridlevél Kft. és a Mailchimpet üzemeltető The Rocket Science Group, LLC. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.
  • A HWSW rendezvényeinek lebonyolítása: bizonyos adatait a rendezvényeink lebonyolításakor is felhasználjuk. A beengedés tipikusan név és cégnév alapján történik, ezeket az adatokat a belépéskor kiosztott badge-eken is feltüntetjük. A lebonyolítás során adatfeldolgozói munkát végez a Silver Lining Events Kft rendezvényszervező cég. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.
  • Számlázás: a fizetős rendezvényeink esetében a belépőjegy áráról számlát állítunk ki a megadott alapján, amit e-mailben és postai is eljuttatunk Önhöz, illetve a cégéhez. A számlázás során adatfeldolgozói munkát végez a Számlázz.hu-t üzemeltető KBOSS.hu Kft. és a sanya.hu Bt. könyvelőcég. Az adatait számviteli törvényeknek megfelelően addig tároljuk, ameddig a számlákat kötelezettségünk megtartani.
  • Statisztika: a beosztásáról szóló információkat mindössze belsős használatra, statisztikai céllal gyűjtjük. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.

A hírlevél-feliratkozás során gyűjtött személyes adatok

  • Az e-mail címe akkor is eljuthat hozzánk, ha a rendezvényes regisztrációtól függetlenül feliratkozik a hírlevelünkre.
  • Az alábbi táblázat a kezelt adatok céljáról és az adatkezelés jogalapjáról ad áttekintést:

A kezelt adatok

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

e-mail

hírlevél kiküldése

az érintett hozzájárulása

  • Hírlevél kiküldése: a HWSW hírlevelet küld ki a rendezvényeivel kapcsolatban. A hírlevél-kiküldés során adatfeldolgozói munkát végez a Mailchimpet üzemeltető The Rocket Science Group, LLC és a SumoMe-t üzemeltető Sumo Group, Inc. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.

Az oldal látogatása során gyűjtött személyes adatok

  • Akkor is eljuthatnak személyes adatai a HWSW-hez, amennyiben nem regisztrál egy rendezvényünkre sem, pusztán meglátogatja az oldalunkat.
  • Az alábbi táblázat a kezelt adatok céljáról és az adatkezelés jogalapjáról ad áttekintést:

A kezelt adatok

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

IP-cím, felhasznált szoftverkönyezet

a szerverünk biztonságos üzemeltetése

az adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges

  • Biztonsági okokból végzett adatgyűjtés: a portál látogatása során a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön kapcsolatának jellemzőit: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának időpontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, 30 nap elteltével már csak aggregált, egyéni azonosításra alkalmatlan formában, a lehető legnagyobb műszaki biztonság mellett. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki. Az oldal üzemeltetése során adatfeldolgozói munkát végez a Mito Communications Zrt.

A cookie-król

  • Látogatása során cookie-kat kaphat weboldalunktól; a cookie-fájlok arra hivatottak, hogy javítsák az oldal böngészésekor tapasztalt élményt.
  • Az alábbi táblázat a főbb cookie-típusokat és azok funkcióit részletezi:

A cookie-k típusai

Az egyes cookie-típusok funkciói

működéshez szükséges cookie-k

ezek a cookie-k alapvető weboldal-funkciók működéséhez szükségesek

analitikához szükséges cookie-k

ezek a cookie-k teszik lehetővé, hogy mérjük a felhasználóink aktivitását és ezzel javítsuk az oldal minőségét - a mérésre Google Analyticset használunk

  • Felhívjuk a figyelmét, hogy a cookie-k elfogadása nem kötelező, azokat a böngészőjén keresztül letilthatja, és törölheti is.
  • Amennyiben nem szeretné, hogy a Google Analytics mérni tudja, használja a Google által kiadott böngészőkiegészítőt, amellyel valamennyi weboldalon tiltani tudja a szolgáltatást.
  • A böngészés közben olyan működéshez szükséges cookie-kat is kaphat, amelyeket nem a HWSW, hanem egy külsős (third-party) szolgáltató helyez el a gépén - ilyen például a Facebook. A böngészőjében külön is letilthatja a third-party cookie-kat.
  • Felhívjuk a figyelmét, hogy az analitikánk teljes mértékben anonim, a mérések alapján nem lehet megállapítani az Ön személyazonosságát!

Amennyiben támogatásra van szüksége

  • Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merül fel a HWSW-nél tárolt személyes adataival, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban keresse meg adatvédelmi felelősünket az adatvedelem@hwsw.hu e-mail címen!
  • Önnek joga van bármikor tájékoztatást kérni arról, hogy a HWSW milyen adatait tárolja, illetve milyen adatvédelmi preferenciáit tartja nyilván. Amennyiben kérdése van, az e-mail címe alapján beazonosítva két munkanapon belül igyekszünk válaszolni rá.
  • Önnek joga van tiltakozni, vagyis jelezni, hogy mely adatait nem kívánja megadni nekünk. Amennyiben az adat nem szükséges szerződés teljesítéséhez vagy a HWSW-t érintő kötelezettségek teljesítéséhez, igyekszünk eleget tenni a kérésének két munkanapon belül.
  • Önnek joga van töröltetni magát (illetve igény szerint bizonyos adatait) a HWSW adatbázisából, az erre vonatkozó kérésének is két munkanapon belül eleget teszünk.

Kapcsolódó weboldalak: