Szerző: Asztalos Olivér

2017. január 19. 18:00

Olcsó biztonsági mentést kínál vállalatoknak a Backblaze

Előnybe kerülhet sajátságos stratégiájának megfelelően, a konzumer merevlemezek és a minimalista szolgáltatás kombinációjával lehet keresnivalója a vállalati piacon a Backblaze-nek.

Új, vállalatoknak szánt biztonsági mentési szolgáltatást indított az online backuppal foglalkozó Backblaze. A Business Backup elsősorban az ára miatt érdekes, ami a megcélzott felhasználóréteg és a tárkapacitás tekintetében alacsonynak nevezhető. Ezen felül a cég rendkívül egyszerű konstrukcióban kínálja új szolgáltatását, amiért PC-nként havi 5 dollárt, vagy évi 50 dollárt kér, bármekkora tárkapacitásra is legyen szüksége az adott kliensnek a Backblaze adatközpontjában.

A cég nagyjából másféle éve bemutatott, B2 szolgáltatása hasonló feltételekkel rendelkezik, ugyanakkor ezt elsősorban egyéni vállalkozóknak és kisvállalatoknak fejlesztette a Backblaze, ami a távoli replikáció, valamint a menedzselhetőség kvázi teljes hiányában mutatkozott meg. A Business Backup változtat utóbbin, és bár a lehetőség tárháza a Backblaze stratégiájának megfelelően viszonylag szűk, legalább már az alapvető opciókhoz hozzáférhet a rendszergazda: felhasználónként ellenőrizhető a biztonsági mentés állapota, riasztást kérhető a backup kimaradása esetén, illetve a felhasználói hozzáféréseket adminisztrálhatóak.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Backblaze konstrukciója alapvetően nem új, több felhőszolgáltató kínált már hasonló, korlátlan tárkapacitású backupszolgáltatást, ugyanakkor azokat jellemzően drágábban próbálták értékesíteni a cégek. Ezek fogadtatása meglehetősen vegyes volt, így bizonyos esetekben a szolgáltatásokat megszüntették, más helyeken pedig a korlátlan tárhelyet limitálták le. A Backblaze ennek meglehetősen sajátságos stratégiájával próbál elébe menni, amire alapozva a cég stabil bevételre számít.

Ennek bázisát az alkalmazott háttértárak típusa adja, a Backblaze ugyanis egyszerű konzumer merevlemezek egész garmadáját használja adatközpontjában, ennek köszönhető a cég időről-időre megjelenő statisztikája is, amire a HWSW is hivatkozott már. A vállalat több évvel ezelőtt határozta el, hogy a lehető legolcsóbb merevlemezekből állítja össze a ma már 150 petabájtot is meghaladó tárkapacitását, amit a megfelelően elkészített szoftveres háttérnek köszönhetően évek óta üzembiztosan futtat. Ez a viszonylag ritka megközelítés teszi lehetővé a szolgáltatások alacsony árát, amivel a Backblaze most újabb piacon vetheti meg lábát.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.