Szerző: Habók Lilla

2016. december 14. 09:35

Konzolon is nézhetjük a dropboxos fotóinkat

Új alkalmazást fejlesztett a Dropbox, amely konzolon/tévén is elérhetővé teszi a felhős tárhelyen lévő állományokat, és letöltés nélkül streamelhetőek legyenek a videók. Ráadásul a Dropboxban elhelyezett fájlok más UWP appal is megnyithatóak a tévén, például a videók a videólejátszóval.

Televízión is megjelenik a Dropbox, az Xbox One-ra kiadott új alkalmazás segítségével, ezáltal a felhőbe feltöltött fájlok megtekinthetővé válnak a képernyőn, lehet akár fotó, videó vagy egyéb dokumentum. A szolgáltatás az első UWP (Universal Windows Platform) app, amely a felhős tárhelyet a játékkonzolról is elérhetővé teszi. Az alkalmazást egyetlen fejlesztő, Rudy Huyn készítette el, aki az universal Windows appok egyik legismertebb szakértője.

A Dropbox újításai közé tartozik, hogy létrejött egy televízóra optimalizált új felület, amelyen gamepaddal vagy Xbox One media remote irányítással kezelhető minden fájl. A dokumentumok feltölthetőek, hozzászólások fűzhetőek és megoszthatóak a felhasználó ismerőseivel - ezek a funkciók teljesen hasonlóak a más eszközökön megismert Dropboxhoz, csak ez esetben mindez a tévén/konzolon keresztül is történhet.

A felhasználók várhatóan a médiastreaming funkciót várták leginkább, vagyis a felhőben tárolt képek, videók közvetlenül a konzolon streamelhetőek, letöltés és szinkronizáció nélkül. A szoftver feltöltést is támogat, az Xboxon létrejött tartalmak (gameplay videók, Kinect fotók, képernyőmentések) fel is tölthetőek a Dropboxba.

Az univerzális app használatának előnye, hogy a Dropbox app telepítését követően a konzol többi alkalmazása számára is elérhetővé válnak a felhős állományok, így például VLC-t is használhatunk a tárolt videók megnézésére.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Azért is jelentős az új alkalmazás, mert korábban a Dropbox egyáltalán nem fektetett hangsúlyt a televíziós appok fejlesztésére. A TechCrunch feltételezése szerint ebben szerepe lehet annak, hogy a a cég nem akart problémát a filmes kalózkodás miatt. Tavaly a Dropbox nyílt API-ján keresztül a Roku fejlesztett alkalmazást fotók és videók nézegetésére, de ebben az esetben is korlátozták a használatát 15 perces videók megtekintésére. Az Xbox One-nal közös app viszont nem tartalmaz egyelőre korlátot a videók hosszára vonatkozóan sem, bár a Dropbox appja elvileg csak személyes használatra való, nem pedig egész estés filmek megtekintésére.

Ezzel a Dropbox belép egy új területre, ahol több versenytárssal is szembe kell néznie. Az AllCast alkalmazással például különböző tartalmak közvetíthetőek más eszközökről a tévé képernyőjére, többek közt Dropbox képek és videók is. Az még kérdéses, hogy a dokumentummegosztásról ismert alkalmazás mennyire gondolja komolyan a tévés illetve multimédiás irányba történő elmozdulást - az Xbox app sikere alapján várhatóan a cég is finomít majd a jövőbeni stratégiáján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról