Szerző: Habók Lilla

2016. december 12. 09:30

Európában terjeszkedik a GoDaddy

Az 1,7 millió klienssel rendelkező Host Europe Group (HEG) bekebelezésével szerezne még több európai ügyfelet a GoDaddy. Az üzletért összesen 1,69 milliárd eurót fizet, melyből csak 605 millió jut a részvényeseknek, a többi az adósság átvállalása.

Bevásárlásba kezdett a GoDaddy domain- és hosting szolgáltató, a héten először a WP Curve Wordpress-támogatással és -szolgáltatással foglalkozó startup, majd pedig a Host Europe Group (HEG) európai versenytárs bekebelezését jelentette be. A HEG-ért 1,69 milliárd eurót adna a GoDaddy a megállapodás szerint, beleértve a részvényesek 605 millió eurós kifizetését és az 1,08 milliárd eurós adósság átvállalását.

Jelenleg a HEG a Cinven nemzetközi magántőke-befektető társaság tulajdonát képezi, amely 2013-ban vette meg a céget. Európában ez számít a legnagyobb magánkézben lévő webes szolgáltatónak több mint 1,7 millió vásárlójával és 7 millió domainnel. A cég főleg az Egyesült Királyságban és Németországban népszerű, méghozzá leginkább a kisvállalkozások körében, de ezen kívül vannak még irodái Franciaországban, Spanyolországban, Romániában és Bulgáriában. A csoport magában foglalja például a brit 123Reg és Heart Internet, valamint a német nyelvterületen jelenlévő Domain Factory és Host Europe cégeket.

A Host Europe Group (HEG) adatközpontjai

Összehasonlítva a két cég számait, a GoDaddy eleve sokkal nagyobbnak számít, legutóbbi negyedéves adatai szerint 14,5 millió vásárlóval és 63 millió domainnel rendelkezik. Mindenesetre a Host Europe Group felvásárlása nagyot fog lendíteni az európai jelenlétén, bár a nemzetközi terjeszkedést már korábban elkezdte. Ezt megelőzően is regisztrált egymillió .uk domaint, és (saját állítása szerint) ezzel a brit domain piacnak a negyedét lefedi. Legutóbbi negyedéves jelentése szerint 129,2 millió dollár volt a nemzetközi szolgáltatásból származó bevétele (a teljes bevétel 472 millió), amely 21,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest - a HEG bekebelezésével ez az arány még tovább fog nőni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Tervek szerint a GoDaddy beépíti majd saját kínálatába a HEG szolgáltatásainak nagy részét, kivéve a PlusServer menedzselt hostingot, amelyet valószínűleg elad, ha talál rá vevőt. Az európai csoport által szervezett World Hosting Day és a NamesCon rendezvények is megmaradnának a webhostinggal és domainekkel foglalkozó közösségek számára. A korábbi HEG-szolgáltatások kiegészítenék a domainregisztrációból és hostingból származó bevételeket, főleg a kisvállalkozásoknak nyújtott online megjelenési eszközökkel és az üzleti alkalmazásokkal, mint például a keresőoptimalizálás, az online marketing vagy az email marketing eszközök.

Az új szervezeti struktúrában Patrick Pulvermüllert nevezte ki a cég az európai részleg vezetőjének, aki a korábbi HEG-szolgáltatások mellett a GoDaddy európai csapatának működését is felügyeli majd. A felvásárlást már jóváhagyta a GoDaddy vezetősége és a HEG részvényesei is, a szabályozó testületek beleegyezéséig pedig valószínűleg 2017 második negyedévéig kell várni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról