Szerző: Habók Lilla

2016. december 8. 13:00

Közösen támogatja a Google és a Slack a csoportmunkát

A csoportmunkában látja a Google a terjeszkedési lehetőséget, ezért a jogosultságosztást csoportszinten megoldó Team Drives bejelentése után most a Slackkel közös funkciókat jelentet meg. Az üzenetküldő alkalmazásnak pedig ez jó lehetőség a felhasználói szám növelésére a Telegrammal folytatott versenyben.

Partneri megállapodást kötött a Google és a Slack annak érdekében, hogy a csoportmunkát közös funkciókkal támogassa, és így mind a két szolgáltatás új felhasználókhoz jusson el, illetve növelje a felületen eltöltött időt. A Google Docs és Drive már létező integráció a Slacken belül, sőt a cégek adatai szerint a legnépszerűbb a lehetőségek közül. Minden munkanap nagyjából 60 ezer dokumentumot importálnak a felhasználók a chatbe, vagyis minden 1,4 másodpercben megosztanak egy fájlt a felületen - mostantól többek közt ez a funkció válik egyszerűbbé.

A Slack csatornák és a Google Team Drives felhasználói egy közös felületet kapnak a tartalmak megosztására, amelyet mindkét alkalmazás folyamatosan szinkronizál. A Team Drives egyelőre a korai felhasználóknak elérhető, majd jövő évtől várható a megnyitása a szélesebb közönség felé. Ez a Google-funkció az egyéni felhasználásról a csoportok felé próbálja irányítani a fókuszt azzal, hogy minden jogosultság csoportszinten állítható, így könnyen meg lehet osztani egyszerre több dokumentumot egy új kollégával, vagy éppen elvenni a jogot a távozó munkatárstól.

Innentől kezdve nem csak a Team Drives tagok kapnak hozzáférést a fájlokhoz, hanem mindez a Slack csatornákkal is összeköthetővé válik, azaz ha valaki feltölt egy dokumentumot chaten a csoportba, akkor az automatikusan tárolódik a Team Drives-ban is. A G Suite felhasználói pedig hamarosan a Slack csoportokat is tudják majd kezelni a megszokott munkahelyi Google adminfelületen keresztül.

Slacken a Google Drive fájlok instant jogosultságot is kiosztanak mostantól, vagyis ha egy felhasználó megoszt egy dokumentumot a csatornán, akkor a chat tagjai automatikusan hozzájutnak a fájl megtekintési jogához. Ezen kívül a szerkesztési jogokat a dokumentum megosztója egy kattintással tudja kiosztani vagy visszavonni a Google ígérete szerint. A fájlokhoz előnézeti kép is fog tartozni, amellyel betöltés nélkül bele lehet pillantani a tartalomba, a Drive és Docs frissítésekről pedig értesítő üzenet jelenik meg a Slacken belül.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ezek az újdonságok részben válaszlépésnek tűnnek a Telegram előző havi Instant View funkciójának és más újdonságainak bejelentésére, amióta a felületre behúzott, bizonyos forrásokból megosztott cikkek várakozás nélkül olvashatóak az üzenetküldő appon belül. Havi aktív felhasználói számban szinte behozhatatlannak tűnik a két chatalkalmazás közötti különbség, mivel a Slack kevesebb mint 3 millió felhasználóval rendelkezik a Telegram havi 100 milliójához képest. Előbbi számára ugyanakkor jó hír, hogy az idei adatok szerint a Slack napi aktív és fizetős felhasználóinak száma is ugrásszerűen növekszik, amelyhez a Google-lel kötött együttműködés valószínűleg további felhasználókat fog adni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról