Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 29. 16:59

Átstrukturálás elé nézhet a Samsung

A holding-struktúra felé kacsintgat a Samsung, hogy így nyerje el az elégedetlenkedő befektetők tetszését. A koreai óriás frissen kiadott ütemterve szerint több fontos változtatást is eszközöl.

Vállalati struktúrájának átalakításába kezdhet a Samsung, a vállalat frissen közzétett ütemterve szerint a cég egy sor szerkezeti és működési változtatást eszközöl, hogy hosszú távon is értéket biztosítson részvényeseinek. A vállalat frissen kiadott közleményében vázolja fel az ehhez tervezett lépéseket - melyek közül a legszembetűnőbb, hogy a cég a vállalati szerkezet átrajzolásával szemez, elképzelései szerint a későbbiekben holding-strutkúrában folytathatná tevékenységét.

Az átalakítások megkezdésében jelentős szerepe volt a vállalat egyik befektetője, az Elliott Management által a vállalatra gyakorolt nyomásnak. Az Elliott alapítója, Paul Singer már tavaly nyáron aggodalmának adott hangot, hogy a Samsungot alapító Lee család az óriás felosztására készül, hogy továbbra is legnagyobb részben saját kézben tarthassa a vállalatot. A szétválás múlt nyáron végül elmaradt, most pedig Singer megerősítené a befektetők pozícióját a cégben - erről októberben levélben is beszélt a cég befektetőinek - aminek első lépése a struktúra egyszerűsítése, kiemelt hangsúlyt fektetve a vállalat fő erősségeire.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Samsung ennek kapcsán helyezi kilátásba egy holding-struktúra bevezetését - noha azt siet hangsúlyozni, hogy egyelőre nem kötelezte el magát a lépés mellett, miután egy hasonló méretű vállalatnál ez rendkívül bonyolult folyamat, amelyhez az üzleti és stratégiai szempontok mellett egy sor jogi és szabályozói feltételnek is meg kell felelni. A vállalat mindenesetre már felfogadott több külső tanácsadót, akik már megkezdték a cég jelenlegi szerkezetének elemzését és az optimális struktúra kidolgozását.

Mindezek mellett, hogy a befektetők kedvében járjon, a cég a tavaly indított, hároméves kezdeményezését is felpörgeti, amely a megtérülést hivatott javítani a részvényesek számára. Ennek keretei között a cég idén és jövőre szabad cash flow (FCF) felét a részvényesek megtérülésére szánja, maradékát pedig több mint 680 millió dollár értékű wonnal kiegészítve részvények visszavásárlására fordítja. A vállalat továbbá osztalékalapját 30 százalékkal növeli, 3,4 milliárd dollárnak megfelelő wonra.

Hogy jobban helytálljon a globális piacon, a vállalat igazgatótanácsát is frissíti. A cég külső tanácsadók segítségével már vadászik a lehetséges, nemzetközi tapasztalattal rendelkező jelöltekre, akik közül a tervek szerint a 2017 márciusában tartott befektetői értekezletén választja ki az új tagokat. A cég emellett egy új felügyeleti tanácsot is létrehoz, amely kizárólag független tagokból áll majd, és kifejezetten a vállalat befektetők és részvényesek felé közvetíett értékének növelését célozza majd.

A Samsung közleményében felvázolt szerkezeti változásokhoz szükséges előzetes elemzés várhatóan hat hónapot vesz majd igénybe, így leghamarabb jövő májusban tudhatunk majd biztosat az átszervezésekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról