Szerző: Koi Tamás

2016. november 2. 11:00

Nem engedi a dominósokat a Vodafone-hoz a Telekom

Nem nézi ölbe tett kézzel a Magyar Telekom, hogy feltöltőkártyás előfizetőit elcsábítsa a Vodafone új díjcsomagjával, a Tuti-val. A piacvezető mobilszolgáltató új opcióival hálózaton belül még kedvezőbb percdíjakat kínál, emellett olyan adatopciók jelentek meg a szolgáltató kínálatában, melyek egyedülállók a feltöltőkártyás mezőnyben.

Máris megszületett az egy hónappal ezelőtt megjelent, kedvező perc- és SMS-díjat kínáló Vodafone Tuti feltöltőkártyás tarifára a két rivális szolgáltató válasza, melyek közül egyértelműen a Telekom ajánlata tűnik versenyképesebbnek. A cég kínálatában mostantól elérhető Domino MOST opció hálózaton belül 9 forintos, hálózaton kívülre pedig 19 forintos percdíjat kínál, igaz, csak a promóciós időszak végéig, jövő februárig.

Időszakos kedvezmények

A Domino MOST feltöltőkártyás opciót elméletileg minden dominós díjcsomagra aktiválni lehet, vagyis a Vodafone-nal ellentétben nem történik tarifaváltás. A 30 naponta automatikusan megújuló opció ingyenes, legalábbis 2017. január 31-ig, hogy ezután fizetőssé válik-e, vagy kivezeti a szolgáltató, az egyelőre még kérdéses. A Domino MOST mellett két további, bekapcsolható opcióval bővült a szolgáltató kínálata, a 30 naponta 3990 forintba kerülő Domino S saját hálózatba korlátlan hívást és SMS-küldést biztosít, a 14990 forintos Domino M pedig minden belföldi hálózatba teljes korlátlanságot kínál.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új Domino opciók közül kétségtelenül a legnagyobb újdonság a hazai piacon gyakorlatilag teljesen egyedülálló Maraton adatopció-család, mely 100 MB, 500 MB és 1000 MB adatkeretet biztosít, ugyanakkor ezt nem csak a megszokott 30 napig, hanem a teljes érvényességi időszak végéig (ami többnyire 365 nap). Ez az opció nem feltétlenül az okostelefonnal rendelkező dominósok számára válhat ideális megoldássá, sokkal inkább a mobilneten keresztül kommunikáló okoseszközök, vagy az alkalmanként használt modemek tulajdonosai számára jelenthet jó választást - így a nagyon keveset forgalmazó eszközök akár hónapokig is a hálón lóghatnak.

A Telenor is opciózik

Az október elején debütált Vodafone Tuti-ra időközben a Telenor Magyarország is igyekezett rákontrázni, néhány kedvezményes percdíjcsomaggal, melyek adott időszakig (1 nap vagy 7 nap) 100-250 percnyi beszélgetést kínálnak 9 forintos percdíjért. Itt sem történik valójában tarifaváltás, a kedvezményes időszak leteltét követően a percdíjak a tarifacsomag normál díjszabása szerint számlázódnak.

A Vodafone Tuti bevezetésekor a piros szolgáltató közölte, hogy a több mint 11 millió aktív magyarországi SIM közül mintegy 4,8 millió feltöltőkártyás, az új tarifával pedig ebben halmazban kívánja feljebb tornászni részesedését a cég. A Vodafone számítását a versenytársak most hamar keresztbe húzhatják, ráadásul a cég helyzetét nehezíti, hogy a feltöltőkártyás ügyfélbázison belül az átlaghoz képest sokkal kevéssé jellemző a fogyasztói tudatosság. Az mindenesetre biztosan kijelenthető, hogy a magyarországi feltöltőkártyás ügyfélkör mérete folyamatosan, jelentősen csökkent az elmúlt években - tíz évvel ezelőtt még 65,5, öt éve pedig 50,5 százalék volt a feltöltőkártyás arány a teljes ügyfélbázison belül (ma ez az arány nem egészen 41 százalék).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról